top of page

Izgradnjom nove terminalne zgrade Niš će postati značajan saobraćajno logistički centar

Prilikom posete aerodromu "Konstantin Veliki", državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragan Stevanović rekao je da Vlade Srbije ima ozbiljnu nameru da se "pozabavi" jugom Srbije, a da će izgradnjom nove zgrade terminala Niš postati značajan saobraćajno logistički centar


Foto: Aerodrom Niš

Podsetimo, radovi na izgradnji novog terminala na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu su u punom jeku i za sada se poštuju planirani rokovi, rekao je državni sekretar. On je dodao da će dogradnja terminalne zgrade biti gotova na proleće 2024. godine, što će omogućiti Nišu da postane značajan saobraćajno logistički centar u regionu.


Postojeći terminal niskog aerodroma projektovan je 1986. godine za kapaicetet do 100.000 putnika, a već sada opslužuje preko 400.000 putnika i već duže vreme ne zadovoljava kapacitete. Izgradnjom nove terminale zgrade omogućiće se lakše i udobnije putovanje za sve putnike koji koriste niški aerodrom. Nova zgrada imaćiće kapacitet za 1,5 milion putnika godišnje, dodatnih 700 metara kvadratnih i mogućnost da se u isto vreme opsluži čak 6 aviona.


Radovi na izgradnji novog terminala aerdoroma "Konstantin Veliki" počeli su krajem marta ove godine, a očekuje se da će biti gotovi u roku što će predstavljati značajan napredak u pogledu kapaciteta i opremljenosti aerodroma.






bottom of page