top of page

Izgradnja nove terminalne zgrade Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu privodi se kraju

Izgradnja nove terminalne zgrade Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu planirana je da bude završena do kraja narednog meseca, dok se očekuje da će prvi put primiti putnike 2024. godine.





"Nakon završetka građevinskih radova do kraja septembra, započećemo opremanje nove zgrade, a prvi putnici će biti dočekani u novom objektu tokom letnje sezone 2024. godine. Tada će postojeći terminal biti renoviran", rekao je generalni direktor operatera Aerodroma Srbije, Mihajlo Zdravković -prenosi portal exyuaviation.


Nova terminalna zgrada površine 7.160 kvadratnih metara imaće deset šaltera za prijavu, samoposlužne stanice za prijavu, osam šaltera za kontrolu pasoša, četiri putnička gejta i jedno VIP gejtu. Pored toga, imaće i vazdušni most i prostor za sortiranje prtljaga.


Takođe, biće dodate nove prodavnice hrane i pića, kao i free shop, koje će se prostirati na više od 700 kvadratnih metara. Projekat će povećati godišnji kapacitet aerodroma na 1,5 miliona putnika i omogućiti istovremeno opsluživanje šest aviona.


Vrednost radova iznosi jedanaest miliona evra. Aerodrom Niš je tokom perioda januar - jul opslužio rekordnih 261.301 putnika, što predstavlja povećanje od 29,9% u odnosu na prošlu godinu i rast od 29,8% u odnosu na pre-pandemijsku 2019. godinu. Ovog jula, aerodrom je zabeležio najprometniji mesec do sada.



Izvor: exyuavation

bottom of page