top of page

Incident u Beogradu: Avion kompanije Air Serbia učestvovao je u ozbiljnoj nezgodi nakon poletanja

Avion nacionalne avio kompanije Air Serbia Embraer E195 na letu JU324 Beograd – Diseldorf učestvovao je u ozbiljnoj nezgodi nakon poletanja kada je u fazi protrčavanja izašao sa poletno-sletne staze i udario u antene i/ili svetla.


Foto: Web


Avion nacionalne avio kompanije Air Serbia Embraer E195 u čije ime leti grčka kompanija Marathon Airlines (registarskih oznaka OY-GDC), pretrpeo je sinoć značajna oštećenja na trupu i krilu sinoć prilikom poletanja sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, kada se

sudario sa svetlima za prilaz pisti.

Avion sa 106 putnika sleteo je na beogradski aerodrom "NIkola Tesla" s rupom u trupu aviona i oštećenim krilom, u nedelju uveče, 18. februara.





Kako je nezvanično objavljeno, avion sa posadom i putnicima leteo je sat vremena sa ogromnom rupom i  kružio iznad Beograda.


Na snimku koji prikazuje avion neposredno nakon sletanja, vidi se da iz njega curi tečnost, za koju se pretpostavlja da je gorivo, a vatrogasci su preventivno prskali letelicu penom kako bi se izbegao požar.


U toku incidenta, drugi avioni su bili prizemljeni na aerodromu Beograd, dok su avion Austrian Airlines iz Beča i let kompanije Wizz Air iz Dortmunda bili prinudjeni da se preusmere ka Temišvaru.


Prema nezvaničnim podacima, u avionu koji je poleteo sa beogradskog aerodroma bilo je 106 putnika.

Kako nezvanično prenose mediji, uzrok incidenta je kratak zalet koji je pilot uzeo prilikom poletanja, tako da nije imao dovoljno vremena da se ranije odvoji od piste i izbegne svetlosnu signalizaciju.


Kompanija Air Serbia nije iznela detalje, samo je kratko saopštila da je avion na letu za Diseldorf vraćen iz tehničkih razloga, a da bezbednost putnika nije bila ugrožena.




929 views0 comments
bottom of page