top of page

BREAKING NEWS: Dojava o bombi u avionu Lufthanse na beogradskom aerodromu

Avion nemačke aviokompanije Lufthansa evakuisan je rano jutros na beogradskom aerodromu Nikola Tesla zbog dojave da se u avionu nalazi bomba.
Avion Airbus A320 bio je na parking poziciji i posada se spremala za poletanje u 06.15 na liniji LH 1411 za Frankfurt, kada je primljena dojava da se u letelici nalazi bomba, javlja portal Aviatica.


Putnici, njih 130, i pet članova posade su evakuisani odmah, a avion je nakon skoro sat vremena prevučen na udaljenu poziciju, oko 3000 metara daleko od terminala gde će kontra-diverziona ekipa detaljno ispitati letelicu i kompletan prtljag koji se u njemu nalazi.


Prema procedurama na beogradskom aerodromu udaljena pozicija je kraj rulne staze u smeru ka Avali, najdalje od terminala i drugih aviona i objekata. Ono što je najasno je zašto je avion tek nakon sat vremena od dojave pomeren od terminala.


Saobraćaj na beogradskom aerodromu se za sada odvija sasvim normalno. Let za Frankfurt je pod obaveštenjem da kasni.

 

Ažurirana vest

Uhapšena jedna osoba zbog lažne dojave o bombi na letu za Frankfurt


Zbog sumnje da je jutros u 6 časova pozvao beogradski aerodrom i prijavio da se u avionu Lufthanse koji se spremao da poleti za Frankfurt nalazi bomba, u Beogradu je uhapšen Z.N. (65). On se tereti da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz MUP-a Srbije.


Foto: MUP Srbije

Кontradiverzione ekipe Policijske brigade MUP-a Srbije su nakon detaljnog pregleda aviona ustanovili da se radi o lažnoj uzbuni.

Sama akcija je trajala nekoliko sati jer zahteva veoma detaljan pregled, a prema rečima potporučnika Miroljuba Savića komandira voda u Кontradiverzionoj jedinici, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su pomagale prilikom tog pregleda.
Avion aviokompanije Lufhtansa poleteo je za Frankfurtu poleteo je u 14.38 sati.


131 views0 comments

Comments


bottom of page