top of page

Air Serbia zabeležila najbolji avgust od kada posluje pod ovim imenom

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia prevezla je tokom avgusta više od 400.000 putnika sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, što je rekord za jedan mesec još od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod ovim imenom


Foto: Air Serbia

„Tokom avgusta zauzeli smo prvo mesto u širem regionu Balkana kada je reč o nedeljnom broju obavljenih letova. Putnici prepoznaju pogodnosti koje im omogućava naša mreža destinacija i brojne frekvencije tokom letnje sezone i nastavljaju da nam pružaju poverenje na čemu smo im izuzetno zahvalni. Uvereni smo da će se trend rasta broja putnika na letovima naše kompanije nastaviti i u narednom periodu. Sve pomenuto nas motiviše da nastavimo sa unapređivanjem ponude, šireći je novim, atraktivnim destinacijama,“ izjavila je Maša Vasović, viša menadžerka za upravljanje prihodima Air Serbije.


Broj putnika povećan je za 38% u odnosu na isti mesec 2021. godine, odnosno za dva odsto u odnosu na avgust rekordne pretpandemijske 2019. godine.

Mreža nacionalne kompanije ove godine čine čak 15 destinacije sa prostora bivše Jugoslavije, što je rekord jer je to ranije ostvarila samo kompanija JAT. Podsetimo, nacionalna avio-kompanija Air Serbia iz Beograda leti na ukupno 75 redovnih, sezonskih i čarter desiancija, iz Niša na 10 dok iz Kraljeva leti na 3 destinacije.





80 views0 comments
bottom of page