top of page

Air Serbia u martu prevezla gotovo 70% više putnika nego istog meseca 2019.

Air Serbia je tokom marta prevezla 235.000 putnika, što je povećanje od 91,2% u odnosu na isti mesec 2022. godine i 68,3% u odnosu na 2019. godinu, navedeno je u saopštenju iz kompanije.


Foto: Aerodrom Niš


Sa matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu kao i aerodromima u Nišu i Kraljevu, nacionalna avio-kompanija je u martu realizovala ukupno 2.795 letova, što je za 69,5 odsto više nego u istom mesecu protekle godine, odnosno 43 odsto više u poređenju sa martom rekordne pretpandemijske 2019. godine.


Od kada kompanija posluje pod imenom Air Serbia, to jest od 2013. godine, to je najbolji rezultat postignut u martu, navedeno je u saopštenju.

"Nedavno završena zimska sezona za nas je bila veoma uspešna. U januaru i februaru smo ostvarili izuzetne rezultate po broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Taj trend se nastavio i u martu, koji je deveti uzastopni rekordni mesec za našu kompaniju. Uveli smo letnji red letenja i pripremili niz novih destinacija do kojih nismo leteli tokom 2022. godine. Veliki broj redovnih destinacija imaće pojačane nedeljne frekvencije, a pokrenućemo i sezonske letove.


Idemo u susret najaktivnijem delu godine i verujemo da će rezultati u narednim mesecima biti još bolji, rekao je direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić.


Podsetimo, nacionalna avio kompanija Air Serbia leti iz Niša na ukupno pet destinacija i to do Beograda, Kelna, Frankfurta (Hahn), Istambula i Ljubljane, dok sezonski u letnjem redu letenja obavlja i letove do Atine i Tivta.

97 views0 comments
bottom of page