top of page

Air Serbia tersira Blueview - Sistem za strimovanje sadržaja na uredjajima putnika

Nacionalni avio-kompanija Air Serbia lansirala je testiranje revolucionarnog sistema zabave tokom leta, koji je već koriste mnoge svetske avio kompanije


Foto: Arhiva/Air Serbia

Sistem je instaliran najpre na tri aviona, jedan ATR72-600 (registarskih oznaka YU-ALW) i dva A320 (YU-APO i YU-APS). Ovaj sistem kompanije Bluebox Aviation Systems, a nosi naziv Blueview i smeštena na Bluebox Wow prenosni bežični sistem u baterijskom formatu.


Kako je najavio izvršni direktor avio-kompanije Air Serbia u martu, putnici će imati mogućnost da strimuju zabavni sadržaj na svoje uređaje. Platforma, prilagođena Air Serbiji biće dostupna na tri jezika, konfigurisana je za testiranje uključujući zabavu, pokretnu mapu i ankete za povratne informacije putnika.


Putnici u avionu neće morati preuzimati aplikaciju, već se sav sadržaj strimovati na pretraživaču bilo kog uređaja

Pored Air Serbije, mnoge svetske kompanije koriste ovaj sistem, a neke od njih su Royal Jordanian Airlines, Air Malta, Play, El Al, Jetstar, Air Transat i Vistara. Bluebox Wow je veličine kutije za ručak - lagan, i lako se postavlja u pregrade za prtljag iznad sedišta. Može se skalirati i dostupan je u prenosnoj verziji sa baterijom ili sertifikovanom rešenju sa ugrađenim pregradama, avionskim napajanjem i dodatnim opcijama poput pauze za zvučni sistem.
102 views0 comments

Comments


bottom of page