top of page

Air Serbia raskida saradnju sa grčkom avio-kompanijom nakon incidenta na beogradskom aerodromu

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia saopštila je da prekida dalju saradnje sa grčkom avio kompanijom Marathon Airlines koja je do sada obavljala letove u njihovo ime



EMB 195, Marathon Airlines - u bojama Air Serbije

Ova odluka usledila je nakon incidenta koji se dogodio tokom poletanja na letu JU324 između Beograda i Dizeldorfa 18. februara 2024. godine, kada je avion Embraer E195, pretrpeo ozbiljna oštećenja nakon kontakta sa svetlima za prilaz pisti.


„Air Serbia je odmah stupila u kontakt sa nadležnim državnim organima – Direktoratom civilnog vazduhoplovstva (DCV) Republike Srbije i Centrom za istraživanje nesreća u saobraćaju (CINS). Bezbednost putnika i članova posade je najvažniji prioritet za Air Serbiju i srpska nacionalna avio-kompanija u potpunosti sarađuje sa pomenutim organima u istrazi koja se sprovodi. Vazduhoplovne vlasti Grčke takođe će sprovesti svoju istragu”. - navodi se izmedju ostalog u saopštenju.


Bez obzira na ishod istrage, Air Serbia je odlučila da prekine saradnju sa kompanijom Marathon Airlines

Putnicima sa leta JU324 je obezbeđena standardna odšteta i nadoknada troškova usled odlaganja leta. Kompanija je odlučila da u potpunosti refundira novac za kupljene karte za taj let. Na ovaj nacin kompanija je zelela da izrazi saosećanje prema putnicima i obećava da će preduzeti sve neophodne korake kako bi sačuvala poverenje koje putnici imaju prema njoj.


Kompanija neće davati detalje o incidentu dok je istraga u toku, ali ističe da će razmotriti dalje korake kako bi očuvala svoj ugled i poverenje putnika.

bottom of page