top of page

Air Serbia proširuje svoju flotu sa dodatna tri aviona tipa ATR-600

Deseti avion tipa ATR72-600, namenjen kompaniji Air Serbia, trenutno se priprema za isporuku na aerodromu Monchengladbach u Nemačkoj. Ovaj avion će upotpuniti flotu još dva turboelisna aviona koji već nose boje avio-kompanije i takođe očekuju na isporuku


Ilustracija: Fly Naissus

Deseti po redu avion tipa ATR72-600 kompanije Air Serbia star je osam godina, ali je bio skladišten od izbijanja pandemije koronavirusa 2020. godine. Pre toga, bio je u upotrebi sa avio-kompanijom Azul Airlines iz Brazila i TAP Express iz Portugala.


Ova nova dodatna oprema za kompaniju Air Serbia predstavlja važan korak u proširenju i jačanju njihove regionalne flote. Sa novim avionima, a avio-kompanija će moći da pruži bolje putničko iskustvo i konkurentnost na tržištu.


Isporukom ova tri aviona,  Air Serbia će imati flotu od ukupno 10 modernih turbopropelerskih aviona ATR 72-600 poslednje generacije

Podsetimo, pre nešto manje od mesec dana Air Serbia iznajmila je svoj osmii deveti po redu avion tipa ATR72-600, stari osam i devet godina, a koji su ranije bili u vlasništvu avio-kompanija Azul Airlines iz Brazila i slovenačke avio-kompanije Amelia International čija se isporuka ubrzo očekuje. Sva tri aviona tipa ATR72-600 izanjmljena od kompanije Nordic Aviation Capital.

Comentários


bottom of page