• Fly Naissus

Air Serbia ovog leta očekuje do 45% pretpandemijskog prometa

Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia očekuje da će dostići do 45 odsto obima saobraćaja zabeleženog 2019. u predstojećoj letnjoj sezoni, što bi predstavljalo nadprosečan oporavak u odnosu na gloalni prosek koji projektuju Međunarodna asocijacija za vazdušni transport (IATA) ili Eurocontrol (Evropska organizacija za bezbednost vazdušnog saobraćaja)


Foto: Air Serbia

Generalni direktor kompanije za komercijalno poslovanje i strategiju Jirži Marek je na CAPA samitu posvećenom avio-industriji naveo da Air Serbia trenutno posluje na oko 38 odsto kapaciteta zabeleženih 2019. godine.


"Ono što predviđamo za prvi kvartal je da ćemo više ili manje raditi oko tih 35 do 38 odsto kapaciteta. Imamo nekoliko scenarija za leto, ali oni bi se mogli dramatično promeniti u zavisnosti od toga kako se tržište razvija, kakvo će (protivepidemijska) ograničenje biti i, takođe, da li će konačno biti nekog koordinisanog pristupa", kazao je Marek prenosi portal Ex-yu aviation.


On je pojasnio i da koordinisani pristup znači usaglašavanje pravila, s obzirom da gotovo svaka država ima različite protivepidemiološke propise sprovodi koja država.


Mapa trenutno planiraranih letova iz Niša kompanije Air Serbia


Podsetimo, kompanija Air Serbia za sada planira ukupno 5 letova sa aerodroma “Konstantin Veliki" u Nišu, od ukupno 11 koliko ih je bilo pre pandemije virusa Covid-19. Za sada je izvesno da će nacionalni avio prevoznik iz Niša leteti za Frankfurt-Hahn, Nirnberg, Salcburg, Hanover i Tivat, dok će prema podacima iz rezervacionog sistema ove kompanije letovi iz Kraljeva za Beč biti obnovljeni 28.marta.
58 views0 comments

© 2019 by Fly Naissus · Sva prava zadržana

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black RSS Icon