top of page

Air Serbia od danas obavlja specijalne humanitarne letove do Kine

Nacionalna avio kompanija Air Serbia koja je od danas i zvanično prekinula putnički avio-saobraćaj obavljajaće u narednom periodu specijalne čarter letove za dopremu sanitarnog materijala i opreme, kao i lekara iz Kine u našu zemljuPosada Air Serbije na letu do Kine I Foto: Air Serbia

Air Serbia će za vreme vanrednog stanja i prekinutog komercijalnog avio-saobraćaja upravljati specijalnim čarterima od kojih je prvi planiran danas iz Beograda do Guangzhoua preko Šangaja sa svojim širokotrupnim avionom Airbus A330-200, koji će u Srbiju dopremiti sanitetski materijal i opremu, kao i lekari iz Kine. Za sledeći ponedeljka planiran je jos jedan ovakav let.


Nacionalana avio-kompanija Air Serbia obustavila je tokom jucerasnjeg dana sve letove usled zatvaranja aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, prouzrokovane globalnom situacijom sa pandemijom koronavirusa Covid-19.

Svi resursi srpske nacionalne avio-kompanije u medjuvremenu stavljaju se na raspolaganje nadležnim državnim organima, kako bi bile obavljene sve aktivnosti u interesu Republike Srbije.


95 views0 comments

Commentaires


bottom of page