top of page

Air Serbia lansirala novu web stranicu

Nacionalna avio kompanija Air Serbia lansirala je svoju potpuno obnovljenu web stranicu koja donosi značajne promene u dizajnu i funkcionalnosti


Foto: Fly Naissus

Novi izgled stranice nacionalne avio-kompanije Air Serbia ističe se svojom diskretnošću, napuštajući žarke boje koje su bile dominantne u prethodnoj verziji. Na prvoj stranici, primetno je da se desno nalazi pregled ponude karata za prodaju. Značajna nadogradnja je uvođenje izbornika gradova, gde svaki grad dolazi sa zastavom svoje države, pružajući korisnicima brz i intuitivan pristup destinacijama.


Početni izbor uključuje tri srpska grada (Beograd, Kraljevo i Niš), dok je ranije automatski prepoznavan grad prema IP adresi, što je često izazivalo konfuziju korisnika. Sada su gradovi organizovani po državama, mada treba napomenuti da nisu sortirani po abecedi, što može biti nedostatak.

Osim toga, korisnicima je omogućeno ručno pretraživanje gradova putem pretraživača. Vredno pomena je i opcija da korisnici mogu da se vrate na staru stranicu ukoliko to žele, zadržavajući poznate korake i funkcionalnosti.

Glavni izbornik na vrhu stranice sadrži opcije kao što su rezervacije, pregled postojećih rezervacija, istraživanje letova, posebne ponude i usluge, informacije i podršku putnicima, program lojalnosti, putnički blog sa korisnim savetima za putovanje i kontakt informacije. Takođe, korisnici mogu izabrati jezik stranice između 11 ponuđenih jezika i izabrati svoju državu.

Na glavnoj stranici, posetiocima se nude pozivi za istraživanje Srbije i Beograda, kao i promocija određenog grada, trenutno Porta. Ispod toga, korisnici mogu pronaći dodatne ponude od strane Air Serbie. Na samom dnu stranice nalazi se lista korisnih linkova, mada neki od njih trenutno nisu aktivni, uključujući i link za red letenja.

Novi dizajn se odlikuje preglednošću, skladnim rasporedom elemenata i funkcionalnom strukturom. Dominantna boja je svetlo plava, što doprinosi svežem i modernom izgledu. Značajna novost je uvođenje linka za pohvale i žalbe, što je dobrodošla promena u korisničkom iskustvu.


Jedina zamerka koju možemo primetiti jeste korišćenje stock fotografija prepune filtera koje daju web stranici veštački izgled i nisu prilagođene destinacijama, bojama i identitetu kompanije.

Sveukupno, nova web stranica Air Serbia predstavlja znatno unapređenje u odnosu na prethodnu verziju, pružajući korisnicima bolju preglednost i funkcionalnost. Ovo je svakako korak napred u pružanju kvalitetnih usluga.

bottom of page