top of page

Aerodrom “Konstantin Veliki” zatvoren za saobraćaj do sredine maja?

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu ostaće zatvoren za komercijalni avio-saobraćaj do 12. maja, kada se očekuje da većina avio prevoznika obnovi letove



Foto: flynaissus.com

Niški aerodrom “Konstantin Veliki”, ostaće zatvoren za komercijalni avio-saobraćaj do sredine maja, kada je planirano njegovo ponovno otvaranje. Prema procenama stručnjaka otvaranje aerodroma u Srbiji zavisiće u najvećoj meri od suzbijanja virusa Covid-19.


Madjarska niskotarifna avio kompanija Wizz Air najavila je obnavljanje avio saobraćaja širom regiona uključujući letove iz Niša i Beograda početkom maja, medjutim vrlo je verovatno da će se letovi u našoj zemlji pokrenuti nešto kasnije zbog uredbe o zatvaranju medjunarodnih aerodroma na teritoriji Republike Srbije.


Trenutno sve veći broj avio-kompanija prizemljuje svoje avione, pošto potražnja za avionskim putovanjem praktično ne postoji. Stručnjaci upozoravaju da će do normalizacije avio saobraćaja doći tek 2023.godine

S druge strane, irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair, planira ponovno uvodjenje letova početkom juna, iako je jošuvek rano da se govori o ponovnom pokretanju avio saobraćaja koji je privremeno prekinut širom sveta usled izbijanja pandemije koronavirusom Covid-19.


Nacionalna avio komapnija Air Serbia takodje će pokrenuti linije iz Niša nakon ponovnog otvaranja aerodroma, medjutim za sada nije poznato da li će istovremeno biti uvedeno svih 11 linija ili će one biti pokrenute selektivno .

142 views0 comments
bottom of page