top of page

Aerodrom Konstantin Veliki - rast broja putnika u avgustu 8,5%

Aerodrom "Konstantin Veliki" uslužio je u avgustu 51.877 putnika, što predstavlja rast od 8.5% u odnosu na isti mesec prošle godine. Ovo predstavlja drugi takav slučaj u istoriji aerodroma nakon jula, kada je u jednom mesecu zabeleženo opsluživanje više od 50.000 putnika.


Foto: Aerodrom Niš

Prema zvaničnim podacima u avgustu je je kroz niški aerodrom "Konstantin Veliki" prošlo 51.877 putnika, što predstavlja rast od 8.5% u odnosu na avgust prošle godine kada je kroz aerodrom prošlo 47.822 putnika. Ovo je takodje i pad od 3.53% u odnosu na jul mesec kada je ostvaren istorijski rezultat od 53.771 putnika - pokazuju zvanični podaci Javnog preduzeća "Aerodromi Srbije".


Posebno zanimljivo je to što je prošlogodišnji avgust bio najprometniji mesec u toku cele godine. Ove godine, iako je avgust ostvario rast u odnosu na prethodnu godinu, primećuje se blagi pad u poređenju sa julom, koji će po svemu sudeći zadržati titulu najprometnijeg meseca u ovoj godini.


Prema ovim podacima, aerodrom je u prvih osam meseci ove godine, imao ukupno 313.178 putnika, što čini značajan porast od skoro 26% u odnosu na isti period prethodne godine, kada je kroz aerodrom u prošlo 248.997 putnika.Povećan broj avio operacija - kargo i dalje na nuli


I broj avio operacija na aerodromu u avgustu povecan je za 6.97% u odnosu na avgust prethodne godine. Ovog meseca na aerodromu nije bilo ni kargo saobraćaj kao baš kao i u avgustu prošle godine.


תגובות


bottom of page