top of page

ŠOK: Ryanair nije dobio dozvolu za let Niš-Frankfurt Hahn

Kako ekskluzivno saznaje naš portal, irska avio-kompanija Ryanair nije dobila dozvolu direktorata civinlnog vazduhoplovstva Republike Srbije za letove do Frankfurta (Hahn)





Ovo je prema rečima Bojana Avramovića “Iživljavanje države našim parama”. Prema rečima Avramovića, država nije dala saglasnost da Ryanair uspostavi najavljenu liniju za Frankfurt (Han), jer je to "linija od javnog značaja", koju obavlja avio-kompanija Air Serbia, a koju Vlada Srbije subvencioniše sa pet miliona evra godišnje.


Avramović takodje podseća da je i Budimpešta linija od ”javnog značaja”, ali je ukinuta od strane Air Serbije zbog nerentabilnosti odnosno ne postojanja potražnje čime je kompanija Air Serbia prekršila ugovor o javnoj nabavci.


Neizdavanje dozvola kompaniji Ryanair može kao posledicu imati odlazak ove kompanije sa niškog aerodroma

Prema njegovim rečima ovakav potez države prema jednoj od najvećih avio kompanija u Evropi će “mnogo da košta”, aludirajući na posledice koje bi ovaj prevoznik mogao da ima kao kontr meru protekcionizma na niškom aerodromu, o kome je naš portal pisao pre samog ”preotimanja” aerodroma od strane države koja je očigledno rešila da zaustavi njegov dalji razvoj.



855 views1 comment
bottom of page