Fly Naissus

Jun 24, 20201 min

Teške optužbe! Na niškom aerodromu prodaju se lažni negativni testovi na koronavirus?

Gradjani Severne Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko aerdoroma "Konstantin Veliki" u Nišu prijavili su makedonskim službama bezbednosti da imaju mogućnost da na aerodromu u Nišu kupe falsifikovani negativni PCR test za 50 evra, javlja makedonski portal MKD.

Foto:Južne vesti

Portal MKD takodje prenosi da su prevoznici koji ulaze u Severnu Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce makedonskim vlastima prijavili i da se za 65 evra takav test lako može kupiti i na vranjskim benzinskim stanicama.

Prema protokolu, svaki severnomakedonski državljanin u trenutku ulaska u zemlju mora da pokaže negativan test ne stariji od 72 sata, ukoliko ne poseduje test, svako ko ulazi u ovu zemlju u ovavezi je da ima dvonedeljni karantin.

Već postoji predlog Vade ove zemlje da dozvoli testiranje i uzimanje brisa, na samim graničnim prelazima, a da rezultate nakon toga bude elektronskim putem poslati svima koji ulaze u zemlju.

Iskreno se nadamo da će nadležni organi detaljno ispitati ovakve tvrdnje i ukoliko se ispostavi kao tačno, strogo kazniti počinioce ovog krivičnog dela ugrožavanje zdravlja, zbog kojeg krivičnim zakonom Republike Srbije preti kazna od jedne do osam godine zatvora.

    2790
    0