top of page

Wizz Air planira pokretanje letove iz Niša od 15. maja?

Mardjarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air planira pokretanje ukinutih linija ka destinacijama iz Niša sa koje je ranije privremeno ukinula usled izbijanja pandemije virsuom Covid 19Kabinsko osbolje kompanije Wizz Air

Wizz Air planira letove sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu od 15. maja i to ka Bazelu, Dortmundu i Memingenu (Minhen), dok je planirano da letovi ka Malmeu i Beču krenu od početka juna, medjutim ovo će u veceoj meri zavisiti zavisiti od daljeg razvoja događaja.


Kako prenosi portal Aviatica, ova kompanija izbrisala sve letove iz Beograda koji su bili planirani u maju. Jedini izuzetak su letovi na liniji između Beograda i Londona, koji se inače obavljaju avionom iz londonske baze.


Trenutno je u Srbiji zabranjeno obavljanje aviosaobraćaja kao i ulazak stranaca u zemlju, dok su zemlje Šengena zabranile ulazak stranaca u ovu zonu.

Aviokompanije pomeraju najavljenu obustavu saobraćaja prateći situaciju sa epidemijom, tako da se i svi ovi datumi moraju uzeti sa rezervom. Da bi došlo do obnavljanja letova potrebno je da se sa obe strane podignu zabrane kretanja. Trenutno je u Srbiji zabranjeno obavljanje aviosaobraćaja kao i ulazak stranaca u zemlju, dok su zemlje Šengena zabranile ulazak stranaca u ovu zonu.


Interesantno je to da je niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air počela je sa prodajom karata za letove od 1. maja i iz Švedske za Tuzlu, medjutim direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, kaze da su male šanse da se ti letovi realiziraju.

748 views0 comments

Comments


bottom of page