top of page

Wizz Air: Očekujemo ograničenja putovanja do kraja godine

Niskotarifna avio kompanija Wizz Air, koja saobraća u gradovima širom regiona, očekuje da će ograničenja putovanja i zabrane ulaska koje su uvele vlade uticati na njegovo poslovanje u narednih pet meseci


Foto: Wizz Air

Ovaj prevoznik je primoran da privremeno obustavi preko desetak ruta iz Skoplja, Beograda, Tuzle, Ohrida, Prištine i Podgorice, ali i pojedine letove iz Niša zbog ograničenja putovanja koje državljanima sa ovih tržišta nameću druge evropske države.


Uprkos pandemiji, Wizz Air ove godine povećati broj prevezenih putnika za otprilike 9%

„U predstojećem period u rasponu od pet meseci biće mnogo neizvesnosti i industrija će morati da nauči kako da bude fleksibilna u prilagođavanju novim mrežnim rutama i prilagođavanju kapaciteta“, rekao je izvršni direktor Wizz Air-a Jozsef Varadi.


Gospodin Varadi napomenuo je da je njegova avio-kompanija trenunto leti na 77% kapaciteta od letova koje je kompanija imala u 2019. godine. Prevoznik je napomenuo da će, čak i uz koronavirus, ove godine povećati broj prevezenih putnika za otprilike 9%.


Komentarišući strategiju kompanije, koja se u toku krize uveliko razlikovala od svojih konkurenata, g. Varadi je napomenuo: „Najgora situacija za nas je kada ne radimo. U trenutku kad poslujemo, radimo samo na osnovi novčanih doprinosa. Morate dugoročno voditi svoja preduzeća, a likvidnost i gotovina su ključne komponente vašeg poslovnog modela. Svi znamo da je letenje na kratkim relacijama roba i u robnom biznisu preovlađuju najniži troškovi, a sada smo prevoznik sa najnižim troškovima, tako da mislim da je naša konkurentska pozicija samo poboljšana “.


On je dodao: „Pre deset godina kada je poslednja ekonomska kriza pogodila svet, jednostavno nismo bili dovoljno jaki i nismo dovoljno veliki da bismo iskoristili situaciju. Ovog puta mislim da situacija drugačija. Imamo finansijsku stabilnost i veruejmo da smo zbog toga pobednici u ovoj situaciji “-navodi Varadi.93 views0 comments

Comments


bottom of page