top of page

Wizz Air naručio 20 novih aviona tipa Airbus A321XLR

Isportuka aviona počeće 2023. godine. Madjarska niskotarifna avio kompanija sada ima ukupno 276 naručenih aviona, a novi model A321LXR omogućice avio kompaniji da uvede linije u dugolinijskom saobraćaju u trajanju do 8 sati.


Foto: Airbus A321XLR

Niskotarfina avio kompanija Wizz Air, objavila je narudžbinu od 20 aviona tipa Airbus A321XLR, novog modela kompanije Airbus koji je ove sedmice predstavljen na međunarodnom sajmu aviona u Buržeu, a sporazum je potpisala kompanija Indigo Partners u čijem sastavu posluje kompanija Wizz Air.


Nova narudžbina je dodata na ranije već ugovorene avione koje je kompanija Wizz Air poručila od Airbusa, što povećava ukupnio iznos naručenih aviona na 276, a koji će prema planovima biti isporučeni do 2026. Wizzova varijanta A321XLR će imati 239 sedišta, isto kao i model A321neo da bi se osigurala potpuna kompatibilnost sa postojećom Wizz Air flotom. Isporuka ovih avion počeće tokom narednih godina, tačnije do 2023. godine.


Jozsef Varadi, desno, sa predsednikom Airbusa Fabrice Bregierom Foto: Arhiva

Prema rečima Josefa Varadija, izvršnog direktora Wizz Aira: "A321XLR je najisplativiji avion te vrste i predstavlja važnu priliku za kompaniju Wizz Air da dodatno proširi svoju mrežu destinacija koje su trenutno van dometa njenih aviona. Trenutno letimo na destinacijama od 5 do 6 sati sa velikim zadovoljstvo, medjutim novi Airbus A321XLR će proširiti naše usluge na rutama od 7 do 8 sati leta.
- Ekonomičnost aviona Airbus A321XLR će proširiti našu konkurentnu prednost koja će dalje širiti potražnju za putovanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi i šire, uz minimalni štetni uticaj na životnu okolinu. Avioni iz porodice A320neo su avioni koji menjaju igru na tržistu i poboljšavaju Wizz Air-ov model poslovanja. - naglasio je Varandi.


58 views0 comments

Comments


bottom of page