top of page

Wizz Air najavio 10 novih inicijativa za uštedu goriva i smanjenje ekološkog otiska

Avio-komanija Wizz Air najavila deset novih inicijativa za uštedu goriva u okviru svoje konstantne posvećenosti smanjenju karbonskih emisija za dodatnih 33 odsto do 2030. godine.Foto: Ilustracija

Kako je saopšteno iz te kompanije, pored 25 inicijativa za uštedu goriva sprovedenih prethodnih godina, Wizz Air se fokusira i na nova rešenja, kao što su razvoj modela za procenu nulte težine goriva, eliminisanje viška goriva zahvaljujući optimizaciji sistema planiranja letova i uvođenje preciznijih faktora učinka radi veće tačnosti predviđanja potrošnje goriva.


“Po nedavnoj analizi podataka o letovima koju je uradio Airbus, Wizz Air je lider u sektoru po redukovanoj konfiguraciji stajnog trapa za sletanje u poređenju sa drugim avio-kompanijama”, naglasili su u kompaniji.


Wizz Air je, dodaju, posvećen i razvoju flote sa najsavremenijim avionima tipa Airbus Neo koji nude neprevaziđenu efikasnost goriva i odličnu aerodinamiku i opremljeni su šarklet uređajima za dodatno smanjenje trenja na krilima.


“Ponosni smo što imamo najmanju emisiju ugljen-dioksida po putnika na svaki pređeni kilometar među evropskim avio-kompanijama i posvećeni smo daljem smanjivanju svog ekološkog otiska. Svako uzletanje i sletanje je prilika da se uštedi gorivo, svaka faza leta se analizira radi dodatne optimizacije i uticaj koji to ima na karbonske emisije je značajan. Zajedno sa našom modernom flotom i maksimalnim faktorom putničkog tereta, vodimo računa da WIZZ, najzelenija avio-kompanija u Evropi, bude najbolji izbor za putnike”, izjavio je direktor operacija Wizz Aira Hajko Holm.


Izvor: CMD

33 views0 comments

Comments


bottom of page