top of page

Veliki optimizam Ryanaira nakon objavljivanja informacija o vakcini

Ryanair mnogo je optimističniji da će se putnički avio-saobraćaj oporaviti u leto 2021. nakon objave informacije o napretku u razvoju vakcina protiv virusa Covid-19, izjavio je izvršni direktor irske niskotarifne avio-kompanije Majkl Oleri


Foto: Ilustracija

Ovakav optimizam dolazi, odmah nakon objavljivanja da su fabrike lekova Pfizer i nemačka biotehnološka kompanija BioNTech objavile su u ponedeljak da je njihova eksperimentalna vakcina sprečila zarazu virusom Covid-19 kod više od 90 posto. U medjuvremenu i farmaceutska kompanija Moderna objavila da njihova vakcina protiv koronavirusa pokazala 95% efikasnosti.


Kompanija Ryanair prognozirala je prethodne nedelje da će avio saobraćaj naredne godine doseći izmedju 50 do 80 odsto.

Objava je "prvi zrak sunca u proteklih 12 meseci“, konstatovao je čelnik irske niskotarifna avio-kompanija Ryanair, prognoziravši da će se do idućeg leta očekuje povratak od 75 do 80 odsto.


Foto: Ryanair

„Sad postoje opravdani razlozi za optimizam da ćemo u leto 2021. ponovo imati određeni stepen normalnosti“, rekao je Oleri.


Evropa će svedočiti "snažnom oživljavanju" putovanja pre svega na letnje destinacije unutar kontinenta čim povjenje bude obnovljeno, smatra direktor Ryanaira, koji je predvideo i žestoki cenovni rat u postkriznom razdoblju.



Stručnjaci upozoravaju da će do globalne primene odobrene vakcine pak proći još puno meseci i da će celi proces biti obeležen logističkim i drugim preprekama.

96 views0 comments
bottom of page