top of page

U Srbiji sve više turskih turista, letova iz Niša i dalje nema

Prema zvaničnim podacima u prvih osam meseci ove godine turisti iz Turske bili su četvrti po broju ostvarenih noćenja inostranih turista u Srbiji. Iako je niški aerodrom svojevremeno ugovorio letove sa kompanijom Turkish Airlines, država za ove letove nikada nije izdala potrebne dozvole, pa letova na ovoj liniji i dalje nema


Pogled na Istanbul

Turska avio kompanija Atlas džet (Atlasjet) obavljala je ranije čarter letove na liniji Niš-Istanbul, ali su oni nakon nekoliko meseci ukinuti, dok je svojevremeno prema pisanju medija interesovanje za ovu liniji izrazila i turska nacionalna avio-kompnaija Turkish Airlines.


U Istanbulu je prošle godine otvoren novi aerodrom, projektovan kao najveći na svetu, a radovi na njemu trajaće sve do 2028.godine

Predstavnik AtlasGlobala za Srbiju i Bosnu pre više od dve godine izjavio je da se njihova avio-kompanija nalazi u procesu širenja mreže svojih linija te najavio mogućnost daljeg širenja na tržištu Srbije u nekom narednom periodu, dok je ambasador Turske u Beogradu tada izjavio da postoji želja da se otvori i linija do Niša.


Zgrada terminala novog istanbulskog aerdoroma

Prema rečima Bojana Avramovia, bivšeg direktora agencije za razvoj, nekadašnje rukovodstvo niškog aerdoroma vodilo je razgovore sa turskim nacionalnim avio prevoznikom Turkish Airlines, oko uspostavljanja saobraćaja iz Niša. Letovi su bili dogovoreni, a ugovor već usaglašen, medjutim do letova nikada nije došlo jer država ovoj avio-kompaniji nikada nije izdala potrebne dozvole, zbog bilateralnog sporazuma izmedju dve zemlje, navodi Avramović za Fly Naissus.
I dok se u ponudi ne nadje direktna avionska veza izmedju ova dva grada, jedina od najpovoljnijih opcija za putovanje do Istanbula ostaje let sa presedanjem u Bergamu, kompanijama Rynaiar i Pegasus, subotom, sa minimalnim presedanjem od samo 1 sat i 45 minuta, a cena karte staje već 69,99 evra za oba leta.
71 views0 comments

Comments


bottom of page