top of page

Trikovi i saveti: Gde parkirati auto kada letite iz Niša

Automobil već odavno nije stvar luksuza, već osnovna ljudska potreba, a mnogi od nas skoro pa da ne mogu da zamisle svoj svakodnevni život bez auta. Medjutim postoji i ona manje lepša strana vožnje - parkiranje automobila


U ovom tekstu govorimo o parkiranju automobila prilikom putovanja van zemlje, odnosno gde parkirati auto ukoliko putujete sa aerodroma “Konstantin Veliki “ u Nišu.


Foto: Ilustracija/Fly Naissus


Sa niškog aerdoroma svakodnevno odleti veliki broj putnika. Svi koji često lete znaju da je za niskotarifne letove, Niš postao najbolja polazna tačka iz Srbije, ali i regiona. Trenutno sa aerodroma saobraćaj obavljaju četiri avio kompanije: Ryanair, Wizz Air, Swiss i Air Serbia, a sve zajedno nude ukupno 24 destinacija.


Ukoliko uskoro putujete avionom sa niškog aerodroma, evo praktičnih saveta koji vam mogu pomoći kada je u pitanju parkiranje u blizini aerodroma.


Gde parkirati u Nišu?


Foto: Ilustracija

Aerodrom Konstantin Veliki nalazi se na oko 4km od centra grada i predstavlja centar vazdušnog saobraćaja za jugoistočnu Srbiju. Nakon rekonstrukcije aerodroma početkom ovog veka, aerodrom u Nišu je postao veoma važan deo avio industrije Srbije. Prošle godine je kroz aerodrom u Nišu prošlo više od 350.000 putnika, što predstavlja povećanje u odnosu na godinu ranije. S obzirom na to da se aerodrom nalazi izvan Niša, veliki broj ljudi koji putuje sa aerodroma dolazi nekim prevoznim sredstvom. U nastavku pročitajte gde možete parkirati ukoliko letite sa niškog aerodroma.
Parking na putničkom terminalu aerodroma

Ovaj parking nalazi se u sklopu niškog aerodroma i cena parkinga tokom jednog sata iznosi 200 dinara. Parking je obezbeđen i nalazi se pod stalnim video nadzorom, a cenovnikom se predviđa da je svako zadržavanje kraće od 10 minuta, ispred terminala aerodroma, besplatno.


Privatna garaža Aero parking Niš

Parking se nalazi na desetak minuta vožnje od aerodroma Konstantin Veliki i nudi uslugu ostavljanja automobila tokom leta. S obzirom na to da je garaža u potpunosti zatvorena, automobil je zaštićen od vremenskih nepogoda, a ova privatna garaža obezbeđuje transfer do aerodroma.


Parking u sopstvenoj režiji

Ukoliko u Nišu imate poznanike ili prijatelje, jedna od mogućnosti je da svoj auto ostavite kod njih na nekoliko dana. Bilo da se radi o privatnoj garaži ili javnom prostoru po njihovoj preporuci, ovo je jedno od najjeftinijih rešenja. Do aerdoroma se lako stiže autobuskom linijom 34B ili taksijem, a u povratku nikako ne zaboravite jedan lep suvenir u znak zahvalnosti.


Bilo da se odlučite za privatan parking,parking u sklopu usluge aerodroma ili parking u sopstvenoj režiji, imajte na umu da proverite sve informacije pre nego što krenete na put.875 views0 comments

Comentarios


bottom of page