top of page

Top 5 najboljih prazničnih marketa koje možete posetiti iz Niša

Evropa važi za mesto sa najlepšim prazničnim marketima i vašarima na svetu, pa se upravo iz tog razloga veliki broj turista širom sveta svake godine odluči da je poseti. Idilična praznična atmosfera nije jedina stvar koja mami veliki broj turista, tu su naravno i veliki broj tradicionalni priozvoda koji su neretko dostupni samo tokom trajanja novogodisnjih praznika


Ukoliko ste izbarali da putujete za novogodišnje praznike ovo su po nama najbolje destinacije koje svakako vredi posetiti iz Niša direktno ili sa presedanjem.


Tradicionalni božićni market u Berlinu

Berlin

U Nemačkoj su božićni marketi velika stvar. U ovoj zemlji se zato nalaze neki od najposećenijih i najlepših marketa u Evropi, a samo u Berlinu ih ima više od 70. Izbor je veliki – neki od njih su u zatvorenom prostoru, neki su natkriljeni, dok su neki potpuno na otvorenom. Postoje i božićni marketi za decu – sa brojnim zabavnim sadržajima, vožnjama i igrama, ali postoje i oni sa istorijskom tematikom. Svakako ih treba obići što više, ali ako nemate puno vremena, nezaobilazan je Adventski market na Domäne Dahlem-u, svojevrsnoj vrsti muzeja na otvorenom u jugozapadnom delu grada, koji je otvoren od 11.00h do 19.00h vikendima tokom perioda Adventa.


Avionska karta: ✈ Niš-Berlin od 10.12.2019 do 12.12.2019

Direktan let

Cena karte: 36,98€
Praški božićni market

Prag

Praški božićni marketi su otvoreni svakog dana od 30.novembra do 06. januara, pa i na Badnje veče, Božić i za Novu godinu. Glavni su onaj na Staromjetskim namjestima i na Vaclavskim namjestima, koji su jedan od drugog udaljeni pet minuta. Manji marketi su na Trgu Republike, na Havelovom marketu, ostrvu Kampa i u kompleksu Praškog dvorca.


Avionska karta: ✈ Niš-Prag od 10.12.2019 do 14.12.2019

Via Milano (Bergamo)

Cena karte: 76,35 €
Jedan od najlepših evropskih božćnih marketa-Talin

Talin

Estonska prestonica vam možda nije na vrhu spiska destinacija koje treba posetiti ove zime, ali ona je poznata po svom božićnom marketu, koji podseća na ušuškano alpsko selo, ali i velikoj božićnoj jelki. Na njemu se mogu naći tradicionalna praznična jela estonske kuhinje, od crnog pudinga i kiselog kupusa, do mirišljavih kolačića sa aromatičnim začinima i toplih napitaka. Otvoren je od 15. novembra do 07. januara, od 10.00h do 19.00h.


Avionska karta: ✈ Niš-Talin od 30.11.2019 do 05.12.2019

Via Berlin (Schönefeld)

Cena karte: 201€
Market u Štutgartu

Štutgart

Jedna od najpopularnijih „božićnih“ destinacija u Nemačkoj je Štutgart, čiji veliki božićni market je otvoren od 27. novembra do 23. decembra. Štandovi se postavljaju u centru i često se tokom trajanja marketa organizuju koncerti. Smatra se da je božićni market u Štutgartu jedan od najstarijih u Evropi jer potiče iz 1692. godine, a možda je i stariji.


Avionska karta: ✈ Niš-Štutgart od 29.11.2019 do 04.12.2019

Via Beč

Cena karte: 77,29€

Božićni market ispred gradske kuće u Beču

Beč

U Beču se u vreme praznika održava više marketa, ali poseta jednom se posebno preporučuje – u pitanju je Bečki san ispred gradske većnice, koji nudi najširi izbor sadržaja. Ovde postoji i poseban deo za decu u kome mogu da prave kolačiće, a međunarodni horovi izvode svoje programe na obodima marketa. Bečki san je otvoren od 15. novembra do 26. decembra, a ulaz je besplatan petkom, subotom i nedeljom.


Avionska karta: ✈ Niš-Beč od 29.11.2019 do 04.12.2019

Direktan let

Cena karte: 29,49€

103 views0 comments

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page