top of page

Teške uvrede službenice Wizz Air-a na račun dvoje putnika iz Srbije u Beču

Dvoje srpskih putnika podneli su tužbu protiv kompanije Wizz Air zbog neprijatnosti koje su doživeli na bečkom aerodromu kada ih je službenice ove kompanije nazvala “srpskim g....a”Kako prenose mediji radi se o direktoru Instituta za evropske poslove Naimu Leu Beširiju koji je ceo slučaj objavio na društvenim mrežama. On je naime sa svojom saputnicom doživeo veliku neprijatnost od službenice avio kompanije Wizz Air na aerodromu u Beču, koja je kopristila pogrdne komentare na njihov račun.


Kako je Baširi ispričao agenciji Tanjug, službenica je njegovoj saputnici tražila da doplati za prtljag 25 evra da bi mogla da se ukrca na avion, a nakon što je to uradila okrenula se ka svojoj koleginici i prokomentarisala "srpska g...a".


Beširi kaže da je na licu mesta tražio službenicama da se identifikuju što su one odbile, nakon čega se požalio kompaniji od koje je posle sat vremena stiglo izvinjenje.Foto: Naim Leo Beširi

Beširi, međutim, kaže da mu to nije bilo dovoljno, pa se po povratku u Srbiju žalio Poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković, a podneo je i tužbu protiv ove kompanije.


Ponudjena odšteta od 25 evra?


"Pre jedan sat poslali su mejl u kojem se ponovo izvinjavaju i nude kompenzaciju od 25 evra, koliko je koštala doplata za prtljag. Naveli su da su sproveli istragu i da osoba koja je napravila nesporazum to neće više raditi", rekao je Beširi u izjavi Tanjugu.


On je, kaže, zahvalio kompaniji, ali je preneo i da to nije dovoljno i da će ipak ići do kraja s tužbom.


"Tražiću objašnjenje šta znači to da osoba koja je napravila neprijatnost neće to više raditi. I predložiću da nadoknadu od 25 evra ulože u obuku zaposlenih kako da se ponašaju prema putnicima", rekao je Beširi.


U međuvremenu, odeljenje zaduženo za društvene mreže ove avio-kompanije oglasilo se u odgovoru na Beširijeve tvitove u kojima se nalazi njegova prepiska sa kompanijom, te su ga zamolili da iste obriše.


Mediji su pokušali da saznaju da li je prijavljena radnica dobila neku vrstu kazne, ili je, pak, oslobođena disciplinske odgovornosti, ali niko iz medijskog tima kompanije nije odgovorio na pitanja.
494 views0 comments

Yorumlar


bottom of page