top of page

Slovenački Air Adriatic kupio Adria Airways

Slovenačka kompanija Air Adriatic, čiji je vlasnik biznismen Izet Rastoder, kupila je Adria Airways za 45.000 eura, Slovenija razmatra potencijalno povezivanje s novim vlasnikom


Slovenačka kompanija Air Adriatic, čiji je vlasnik biznismen Izet Rastoder, kupila je prošle nedelje Adria Airways za 45.000 eura. Uvoznik i prodavač banana, kao i graditelj, osnovao je kompaniju Air Adriatic samo nekoliko dana nakon što je Adria proglasila bakrot krajem septembra prošle godine.


Foto: Adria Airways

Rastoder ranije je izjavio da planira da iskoristi sertifikat (AOC) kompanije Adria Airways za razvoj avio-kompanije u privatnom vazduhoplovnom sektoru i da je u procesu nabavke dva aviona. Međutim, crnogorski biznismen, koji se preselio u Ljubljanu 1986. godine, takođe je razmotrio osnivanje niskobudžetne avio-kompanije sa sedištem u slovenačkoj prestonici.


Rastoder iz Crne Gore takođe zainteresovan za dalje ulaganje u aviokompanije, a veruje se da će kupiti i udeo u Montenegro Airlines-u, koji već nekoliko godina traži kupca.

Slovenačka vlada razmotriće zajedničko ulaganje sredstava u novu avio-kompaniju koju je uspostavio Izet Rastoder, koja je prošle sedmice kupila Adria Airways. Prema pisanju dnevnika "Finansije", privrednik je već razgovarao sa Nenom Dokuzov iz slovenačkog Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologiju, dok ministar Zdravko Počivalšek razmatra potencijalno učešće države u poslu pod uslovom da "Slovenija" bude uključena u ime avio-kompanije.

114 views0 comments

Comentarios


bottom of page