top of page

Slovenačka Adria Airways privremeno obustavila saobraćaj

Updated: Sep 24, 2019

Slovenačka avio-kompanija Adria Airways večeras je privremeno suspendovala sve letove, a prema rečima kompanija blokada će trajati tokom utorka i srede

Foto: Adria Airways

Suspendovani letovi ugrozili su zaposlene ove avio-kompanije njih 558, kao i nekoliko stotina putnika. Očekuje se da će slovenačka Agencija za civilno vazduhoplovstvo narednog dana oduzeti sertifikat ovom avioprevozniku. Čelnici aviokompanija rekli si da je saobraćaj suspendovan samo privremeno zbog nedostatka sredstava, koji su ovoj aviokompaniji potrebni za dalje operacije. Adria trenutno intenzivno traži rešenja u saradnji sa potencijalnim investitorom. Cilj je da kompanija obezbedi kapital te da prekid rada bude zaista privremen.

Adria Airways privatizivana je 2016. godine, a kupio je AA International Holding, kao većinski vlasnik. Ova kompanija je u većinskom vlasništvu nemačkog 4K Investa, koji je od samog preuzimanja optužen da loše vodi ovu avio-kompaniju.

Adriani zaposleni juče popodne su izdali emotivno pismo u kome se izmedju ostalog kaže:„Ima nas 558, svako od nas ima svoje lice, ime i svoju priču. Svakodnevno se zalažemo da naše putnike dovedemo do svojih odredišta. Mi nismo samo piloti i stjuardesa, već smo i operativni centar, zemaljske službe, komercijalno odeljenje, pozivni centri, službe podrške. 558. Svako od nas je ključna karika u ovom lancu odgovornosti i poverenja i niko nije sam. To je i naš život. Životi naših porodica su zauvek povezani sa Adriom. Adria Airways je po mnogima član porodice. To je prijatelj koji nas podstiče da ne odustajemo. Roditelj je koji želite da se ponosite. To je nervozno dete koje vas gurne za rukav u pogrešno vreme. Teško je raditi u postojećim okolnostima i među javnošću, za koju se čini da jedva čeka da jedan deo nas izumre ... Naša poruka je samo jedna: Želimo da nastavimo letimo. Ponosni smo što smo Adria Aiirways! Let aviokompanije iz Ljubljane za Brisel juče ujutro imao je poseban pozivni znak (Call sign, na zahtev pilota - Adria Forever (ADR4EVER).

254 views0 comments

Bình luận


bottom of page