top of page

Ryanair: Zatvaranje nemačkih baza nakon što su piloti odbili smanjenje plata

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair saopštila je da će zatvoriti svoju bazu na aerodromu u Frankfurtu, a da će baze u Berlinu i Dizeldorfu verovatno biti zatvorene do kraja leta, nakon što su nemački piloti koji rade u ovoj kompaniji odbili da pristanu na smanjenje plata zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, javlja agencija Reuters


Foto: Ryanair

Većina nemačkih pilota glasala je protiv predloženog sporazuma o uštedama za koji je Ryanair rekao da je neophodan zbog krize izazvane pandemijom i za sada nije poznato koliko radnih mesta će biti eliminisano gašenjem ovih baza.


"Moramo da nastavimo sa sprovođenjem alternativnih mera kako bismo uštedeli, a te mere, nažalost, podrazumevaju zatvaranja baza i otkaze", navodi se u poruci koju je Ryanair poslao svojim nemačkim pilotima.



Foto: Berlin

Ukida se let Niš-Berlin?


Za sada nije poznato da li će letovi iz Niša za Berlin koji ova kompanija realizuje iz ove baze biti pogodjene novim merama, ali ukoliko dodje do njenog zatvaranja sasvim sigurno da će let do Niša biti ukinut. Podsetimo, veoma sličnu sudbinu imao je i let Niš-Stokholm, kada je Ryanair ranije ove godine zatvorio bazu na aerodoromu Skavsta u blizni Stokholma.


_______________________________


Podsetimo, ranije su piloti i kabinsko osoblje u Velikoj Britaniji pristali na smanjnje zarada od 20% kako bi spasili oko 3.000 radnih mesta. Ovim sporazumom kompanija se obavezala da će plate vratiti u normalu u naredne četiri godine, navodi sindikat pilota.



139 views0 comments
bottom of page