top of page

Ryanair u januaru privremeno suspenduje sve svoje letove iz Niša

Niskotarifni avio-kompanija Ryanair idućeg meseca privremeno će obustaviti čak 23 linije iz gradova u regionu, medju kojima su i letovi sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu


Foto: Ryanair

Niskotarifni avio-kompanija Ryanair saopštila je da je do suspenzije letova došlo usled značajnog smanjenja letova širom Evrope i Severne Afrike u svetlu pada rezervacija zbog nove varijante Omicron virusa Covid-19 koji trenutno izaziva haos u avio saobraćaju širom sveta. Prevoznik je takodje naveo da nije isključeno produženje suspenzija na februar i mart.


Avio-kompanija će tako obustaviti sve svoje tri operativne linije iz Niša , sve svoje usluge iz Banjaluke, osim za Memingen, kao i letove iz Podgorice za London Stansted i Krakov, odnosno Zagreba za Baden Baden, Bazel, Šarlroa, Han, Malme, Mančester, Memingen, Napulj, Podgoricu, Sandefjord, Sofiju i Veeze. Obustave će početi da se primenjuju od 7. januara i trajaće do kraja meseca.


Uprkos tome što su ove suspenzije na snazi do kraja januara, avio-kompanija je upozorila da bi moglo doći do dodatnog otkazivanja letova.

„U svetlu trenutne neizvesnosti u vezi sa varijantom Omicron i ograničenja putovanja unutar Evrope, još uvek nije odlučeno o smanjenju rasporeda za februar ili mart 2022. Ovi rasporedi će biti ponovo razmotreni u januaru kada više naučnih informacija bude postalo dostupno o varijanti Omicron, uticaj na hospitalizacije, evropsku populaciju i/ili ograničenja putovanja u februaru ili martu“, navodi se u saopštenju Ryanair-a.


Niskotarifini avio prevoznik revidirao je svoju prognozu gubitaka u tekućoj finansijskoj godini koja se završava 31. marta i sada predviđa gubitak do 450 miliona evra u poređenju sa svojom prethodnom prognozom pre Omikrona o maksimalnom gubitku od 200 miliona evra.Comentários


bottom of page