top of page

Ryanair se suočava sa bojkotom kupaca zbog planova za kupovinu kontroverznog Boeinga 737 MAX?

Planovi irske niskobudzetne aviokompanije o kupovini kontroverznog aviona Boeing 737 MAX mogli bi dovesti do bojkota korisnika tvrde strucnjaci


Generalni direktor kompanija Ryanair, Foto: Ryanair

Asocijacija potrošača Irske nedavno je izjavila da "putnici pazljivo prate" kada avion ulazi u upotrebu, dok iz kompanije Ryanair tvrde da se dolazak aviona planiran za kraj ove godine.


Podsetimo, avion Boeing 737 MAX prizemljen je nakon dve nesreće u Indoneziji u oktobru, odnosno Etiopiji u martu. Kompanija Ryanair očekuje da će američke federalne vlasti kasnije ove godine dati zeleno svetlo za poletanje ovog aviona, a da će kompanija nastaviti sa svojom porudžbom za ukupno 135 aparata.


Izveštaji kažu da Ryanair vrši pritisak na kompaniju Boeing da promeni ime aviona 737 MAX na 737 SUPER kako bi olakšala brige putnika prenose mediji.

Putnici ireske aviokompanije već su na društvenim mrežama izrazili svoju zabrinutost. U komentarima koji se mogu videti na Facebooku i Twiteru putnici tvrde da nikada neće leteti ovim avionom.


Avion Boeing 737 MAX kompanije Ryanair

MAX već izaziva velike finansijske glavobolje kompaniji Ryanair. Ove nedelje najveća aviokompanija u Evropi, objavila je planove da otkaže neke letove i zatvori nekoliko baza od novembra 2019. godine, okrivljujući odloženu isporuku aviona.


U medjuvremenu, avion Boeing 737 MAX, koji treba da bude isporučen kompaniji Ryanair, a koji je na samom avionu nosio naziv Boeing 737MAX izbrisan je sa aviona,


što je dodatno podstaklo spekulacije da će proizvodjač i aviokompanija pokušati da promene ime problematičnog avion kada mu bude dato zeleno svetlo da ponovo leti.


Naime, na fotografijama koje su procurele na interentu o kojima smo ranije pisali, uslikane u Rentonu, Vašington najpre se vidi avion u bojama Ryanaira sa oznakom 737 MAX, dok je isti avion nakon toga prefarban i stavljen mu je novi naziv 737-8200.

2,571 views0 comments

Comments


bottom of page