top of page

Ryanair: Putnici čekaju i do tri meseca na povraćaj novca

Veliki broj putnika kompanije Ryanair, jošuvek nije dobio povraćaj novca za otkazane letove što je posledica situacije u kojoj se ova kompanija nalazi i rekordnim brojem otakzivanja putovanja – rekao je direktor kompanije Majkl Oleri


Foto: Arhiva

Izvršni direktor niskobudžetne avio-kompanije rekao je da bi kupci trebalo da očekuju povratak novca u roku od 10 do 12 nedelja, jer kompanija trenutno ima čak 35 miliona zahteva za povaratak novca, u poređenju sa 10.000 nedeljno, koje ova kompanija obično obradjuje.


Prema sprovedenim istraživanjima potrošača, utvrdjeno je da je Ryanair aviokompanija sa najvećim brojem neobradjenih zahteva za povraćaj novca za otkazane letove tokom pandemije.


Prema sprovdenoj anketi, samo 5% putnika dobilo je povrat novca u zakonskom roku

"Uveravamo sve da će vaš povraćaj biti obradjen. Molimo sve putnike da budite strpljivi, jer moramo da obradimo sve zahteve koji su izazvani merama vlada, a pritom imamo ograničen broj zaposlenih" – rekao je Oleri.


Podesetimo, ova avio-kompanija prizemljila je 99% svoje flote tokom pandemije, ali namerava da obnovi letove sa 40% kapaciteta počev od 1. jula.


Letovi iz Niša trebali bi biti nastavljeni početkom avgusta, a detalji će biti potvrđeni u naredne dve nedelje.


114 views0 comments

Comments


bottom of page