top of page

Ryanair predvidja "masovna sniženja" avio-karata po završetku pandemije

Direktor kompanije Ryanair, Majkl Oleri predvidja "cenovni rat" avio-kompanija kada se ukinu globalna ograničenja putovanja koja su uvedena tokom pandemije virusom Covid-19Foto: Ilustracija


Prema rečima direktora najveće evropske niskotarifne avio kompanije Ryanair agenciji Reuters, kada se kriza završi, doći će do masovnih popusta i naglog rasta potražnje za putovanjima i povratka putnika na turistička odredišta.


Za razliku od drugih stručnjaka koji predvidjaju spor oporavak, Oleri predvidja brzi oporavak vazdušnog saobraćaja i veruje da će najveći problem zapravo biti "masovni pad cena" koji će stvoriti poteškoće tradicionalnim aviokompanijama, od kojih će mnoge morati da budu spašene javnim novcem. Direktor Ryanair-a tvrdi će 2021.godina biti odlična godina u pogledu zarade, sa veoma niskim cenama avio-karata i niskim cenama nafte, što bi moglo biti podsticaj za rast broja putnika na aerodromima.


Kompanija Ryanair ne odsutaje od nabavke aviona Boeing 737-MAX koji su trenutno prizemljeni, ali ne isključuje nabavku aviona ostalih proizvodjača koji su spremni da ponude niske cene aviona.

Ryanairu je prvobitno trebalo da bude isporučeno 58 novih aviona tipa MAX do leta 2020, ali će do leta u flotu ući samo 10 aviona ovog tipa. Podsetimo, preko 99% flote kompanije Ryanair trenutno je prizemljeno, a aviokompanija saradjuje sa vladama EU na održavanju minimalnog avio-saobraćaja pre svega letova za hitne slučajeve.


209 views0 comments

Comments


bottom of page