top of page

Ryanair otpušta 3,000 zaposlenih kako bi preživeo koronavirus

Ryanair planira da otpusti 3.000 ljudi i započne razogovre sa američkim prozivodjačem aviona Boeing o odlaganju isporuke jer ne očekuje da će se evropski avio-saobraćaj u potpunosti oporaviti od krize koronavirusa Covid-19 do 2022. godine, saopštila je irska aviokompanija


Foto: Ilustracija

Pre samo dve nedelje, najveća evropska niksotarifna avio-kompanija saopštila je da bi 2021. mogla da bude veoma profitabilna i ne planira da odlaže isporuku novih aviona. Medjutim, Ryanair je u medjuvremenu odložio normalizaciju avio-saobraćaja koju je najavio za jun na jul, te potvrdio da će leteti samo 50% planiranog kapaciteta u narednih tri meseca, odnosno do kraja septembra - prenosi Rojters.

Oporavak, odnosno vraćanje na period pre pandemije, moguć je tek leta 2022 navodi irska avio-kompanija

"Ryanair sada očekuje da će oporavak potražnje za putovanjima i cena (do nivoa 2019.) trajati najmanje dve godine, odnosno najranije do leta 2022. godine", izjavio je glavni izvršni direktor kompanije Majkl Oleri. Kompanije je najavila i početak konsultacije o zatvaranju baza i smanjenja blizu 3.000 radnih mesta, uglavnom pilota i kabinskog osoblja.

134 views0 comments

Comments


bottom of page