top of page

Ryanair optužuje "neovlašćene" sajotve za prodaju avio karata za blokiranje novca klijentima

Ovih dana vodi se pravi rat izmedju sajtova koje se bave prodajom jeftinih avio karata i kompanije Ryanair koje optužuju jedna drugu za kašnjenje povratka novca putnicima čiji su letovi otkazani usled pandemije koronavirusaFoto: flynaissus.com

Kompanija Rynair optužila je"neovlašćene" web stranice poput kiwi.com i lastminute.com, da pružaju lažne podatke o kontaktima sa klijentima i dodaju imena putnika na "virtualnim" kreditnim karticama“, koje blokiraju povraćaj novca koji se uplaćaje direktno kupcima. Avio-kompanija navodi da je već odobrila 90% svih refundacija do kraja jula.

Neovlašćeni sajtovi odbijaju da pruže asistenciju putnicima kompanije Ryanair čiji su letovi otkazani, navodi irska avio-kompanija.

Avio-kompanija obavestila je sve svoje korisnike koji su pogodjeni nepravilnostima ovih sajtova da direktno zatraže povraćaj novca od kompanije Ryanair putem novog obrasca za "verifikaciju korisnika" na ryanair.com U mnogim slučajevima ove neovlašćene turističke agencije na internetu "prevare kupce tako što im naplate veću cenu karti, a zatim iste rezervišu na web sajtu kompanije Ryanair sa lažnim podacima o kreditnoj kartici", navodi irska avio-kompanija. Kada dodje do problema i otkazivanja letova kao što je to sada slučaj, ovi pretraživači zahtevaju povraćaj novca direktno na svoje račune i, u nekim slučajevima, odbijaju da taj novac prenesu korisnicima, tvrde iz Ryanaira.


Šta kaze Kiwi.com?


Odgovarajući na optuzbe kompanije Ryanair, direktor kompanije kiwi.com , Oliver Dlouhi, kaže da su iznenadjeni time što je Ryanair priznao da zadržava novac svojih klijenata samo zato što ne vole poslovni model kompanije Kiwi i dodaje da očekuju da novac koja ova kompanija duguje svim svojim putnicima uključujući one koje su kupljene putem ovog sajta budu što pre vraćene.

70 views0 comments
bottom of page