top of page

Ryanair optužuje "neovlašćene" sajotve za prodaju avio karata za blokiranje novca klijentima

Ovih dana vodi se pravi rat izmedju sajtova koje se bave prodajom jeftinih avio karata i kompanije Ryanair koje optužuju jedna drugu za kašnjenje povratka novca putnicima čiji su letovi otkazani usled pandemije koronavirusaFoto: flynaissus.com

Kompanija Rynair optužila je"neovlašćene" web stranice poput kiwi.com i lastminute.com, da pružaju lažne podatke o kontaktima sa klijentima i dodaju imena putnika na "virtualnim" kreditnim karticama“, koje blokiraju povraćaj novca koji se uplaćaje direktno kupcima. Avio-kompanija navodi da je već odobrila 90% svih refundacija do kraja jula.

Neovlašćeni sajtovi odbijaju da pruže asistenciju putnicima kompanije Ryanair čiji su letovi otkazani, navodi irska avio-kompanija.

Avio-kompanija obavestila je sve svoje korisnike koji su pogodjeni nepravilnostima ovih sajtova da direktno zatraže povraćaj novca od kompanije Ryanair putem novog obrasca za "verifikaciju korisnika" na ryanair.com U mnogim slučajevima ove neovlašćene turističke agencije na internetu "prevare kupce tako što im naplate veću cenu karti, a zatim iste rezervišu na web sajtu kompanije Ryanair sa lažnim podacima o kreditnoj kartici", navodi irska avio-kompanija. Kada dodje do problema i otkazivanja letova kao što je to sada slučaj, ovi pretraživači zahtevaju povraćaj novca direktno na svoje račune i, u nekim slučajevima, odbijaju da taj novac prenesu korisnicima, tvrde iz Ryanaira.


Šta kaze Kiwi.com?


Odgovarajući na optuzbe kompanije Ryanair, direktor kompanije kiwi.com , Oliver Dlouhi, kaže da su iznenadjeni time što je Ryanair priznao da zadržava novac svojih klijenata samo zato što ne vole poslovni model kompanije Kiwi i dodaje da očekuju da novac koja ova kompanija duguje svim svojim putnicima uključujući one koje su kupljene putem ovog sajta budu što pre vraćene.

73 views0 comments

Comentarios


bottom of page