top of page

Ryanair: Od aprila moguć početak isporuke spornih aviona Boeing 737 MAKS

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair mogla bi početkom aprila da dobije prvu isporuku od 10 aviona tipa Boeing 737 MAKS, rekao je glavni direktor marketinga ove kompanije Keni Džejkobs


Foto: Ilustracija

Medjutim, uvodjenje ovog aviona u saobraćaj jošuvek je neizvesno i zavisiće od regulatora. Vest o isporuci aviona iznenadila je mnoge, imajući u vidu da je kompanija pre samo mesec dana najavila dolazak prvih aviona ovog tipa u oktrobru, a Savezna uprava SAD za vazduhoplovstvo (FAA) je poručila da prizemljeni avioni "737-maks" neće uskoro dobiti odobrenje za ponovno letenje.


Avion Boeing 737 MAX, najprodavaniji avion Boeinga ikada, nije leteo od marta prošle godine nakon dve nesreće u kojima je život izgubilo ukupno 346 osoba. Irska avio-kompanija ima porudzbinu od ukupno 210 aviona ovog tipa, ali nijedan jošuvek nije isporučen.


Ryanair je prošlog meseca smanjio prognozu putničkog saobraćaja do 31. marta 2021. godine, na 156 miliona sa 157 miliona nakon ukidanja nekih planiranih operacija.

Podsetimo, kompanija Ryanair zatvorila je neke od evropskih baza usled nedostatka aviona, a zatvaranjem baze Stockholm Skavsta bez letove je pored mnogih evropskih gradova izmedju ostalog ostao i Niš, Banja Luka i Podgorica.52 views0 comments

Commentaires


bottom of page