top of page

Rekordan broj putnika na niškom aerodromu u 2019.godini

Niški aerodrom “Konstantin Veliki” zabeležio je rekordan broj putnika u 2019. godini, usluživši 422.255 putnika


Airport Niš, Serbia
Foto: Aerodrom Niš

Prema zvaničnim podacima tokom 2019.godine ukupno 422.255 putnika koristilo je nišku vazdušnu luku. Ovo je ukupan porast od 20% u odnosu na isti period prošle godine i ujedno istorijski rekord od samog osnivanja aerodroma 1986.godine. U 2019. godini zabeležen je i rekordan broj destinacija, ukupno 23 koje je opslužilo ukupno četiri avio kompanija.


Samo u decembru, kroz niški aerodrom prošlo je 42.128 putnika što za oko 46% više nego za isti mesec prošle godine.


Prema procenama broj putnika na niškom aerodromu u 2020. godini mogao bi da dostigne pola miliona putnika

Ukidanje linija za Cirih i Stochkolm


U prvim danima nove godine niški aerodrom ostaće bez linije za Cirih, zbog povlačenja švajcarska avio-kompanija Swiss iz Niša, a čiji će poslednji let biti obavljen 12.januara. Druga linija je Stochkolm-Skavsta, kompanije Ryanair čiji je poslednji let planiran za 28.mart, a koji irska niskotarifna avio-kompanija ukida zbog zatvaranja baze na aerodromu Skavsta.

Planovi za 2020.godinu


Iako je broj linija za ovu godinu smanjen na 19, iz niškog aerodorma očekuju da će u toku godine biti pokrenute nove linije. Za sada će redovni avio-saobraćaj na aerodromu obavljati 3 avio-kompanije: Wizz Air, Ryanair i Air Serbia. Prema njihovim obećanjima u 2020.godini na niškom aerodromu planirana je i izgradnja novog kontrolnog tornja, proširenja piste, predatavljanje plana za nadogradnju terminala i rekonstrukciju prilaznih puteva koji su i ranije najavljivani, ali do danas nisu realizovani.



121 views0 comments
bottom of page