top of page

Raspisan tender za čišćenje 3.500 m2 terena u blizini niškog aerdoroma

Samo nekoliko dana nakon pisanja našeg portala o kašnjenju radova na proširenju terminalne zgrade niškog aerodroma, preduzeće Aerodromi Srbije raspisale su tender za čišćenje 3.500 m2 terena u blizini niške vazdušne luke
Samo nekoliko dana nakon pisanja našeg portala o kašnjenju radova na proširenju zagrade aerodroma Konstantin Veliki u Nišu koji bi trebalo bi bude proširen za još 5.000 m2, preduzeće Aerodromi Srbije raspisali su javnu nabavku za raščišćavanje terena od oko 3.500 m2. Kako se navodi u dokumentaciji, na tom prostoru ne postoji staza za kretanje niti pristupni put. Na terenu se nalazi zemljani nasip sa niskim i visokim rastinjem.

U više navrata do sada vršeno je deminiranje područija aerodroma. Investitor poseduje dokumentaciju sa zapisnikom o razminiravanju površina na kompleksu aerodroma - piše u dokumentaciji.

Izabrani izvođač radova će izvoditi radove na terenu koji se prostire tik uz ogradu koja predstavlja liniju razgraničenja između javne zone i restriktivne zone aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Prilikom izvođenja radova potreban je obavezan pirotehnički nadzor. - Prilikom rušenja postojećeg armirano betonskog kaponira potrebno je vršiti mašinske radove pažljivo i delove armiranog betona utovariti u kamion i odvesti na gradsku deponiju - navedeno je. Rok za izvođenje radova je 20 dana, a rok za predaju ponuda 25. maj 2020. Detaljnije o tenderu pogledajte OVDE.


Podsetimo, proširenje niške vazdušne luke koje se najavljuje već godinama jošuvek nije počelo, a predstavljanje projekta pročirenja očekuje se u toku godine, iako je prema originalnim obećanjima ono trebalo da bude prezentovano početkom ove godine.

116 views0 comments

Comments


bottom of page