top of page

Putniku na niškom aerodromu nisu dozvolili da unese kofer na let, pa isti završio u kontejneru

Pre dva meseca, pred let u Tivat koji je iznenada poranio, putnik je od osoblja avio-kompanije na niškom aerodromu čuo reči “ostavi kofer ili ostaješ i ti” - nisu mu dozvolili da ga ponese jer je težio više nego što je aranžman dozvoljavao, niti da doplati jer ga je od poletanja delilo svega nekoliko minuta.


Foto: Ilustracija

Šta se dogodilo sa koferom, koji je putnik u cajtnotu ostavio pri aerodromu, njegova majka pokušavala je da sazna mesecima, dok na snimku nadzornih kamera aerodroma nije videla da je završio u kontejneru..


Događaj od 28. avgusta u kom se našao devetnaestogodišnji putnik prepričava njegova majka Jelena Panajotović, koja kaže da je sve počelo kada su radnici kompanije Air Serbia pred njenog sina postavili izbor - da putuje bez prtljaga ili da propusti let. Da donese odluku, dodaje, bile su mu date 2 sekunde.


On je imao plaćen ručni prtljag koji je bio kilogram-dva teži nego što je dozvoljeno. Let je iz Niša trebalo da krene u 13:40, ali je pošao u 13:20. Nije mu bilo omogućeno ni da plati jer mu nisu dozvolili. Rekli su mu: “Ostavi kofer ili ostaješ i ti” i “Odmah ga izbaci van aerodroma”. On je kofer ostavio na trafici uz Aerodrom - prepričava majka putunika.

Iz kompanije Air Serbia u nezvaničnom razgovoru potvrđuju da je let požurio, te da u ovoj situaciji nije bilo vremena za putnika da doplati teži prtljag, jer se po njihovoj proceduri čekiranje za let radi 2 sata pre poletanja aviona - prenose Južne vesti.


Mladić je zbog svega toga kofer ostavio na trafici uz aerodrom, koji je kasnije sa tog mesta nestao, što je njegovu majku navelo da pokrene sopstvenu istragu.


Iz srpske avio-kompanije, prenosi, rekli su joj da će da razmotre njen problem, a na niškom aerodromu su joj pokazali snimak sa nadzornih kamera na kom, kako tvrdi da je videla, radnici Aerodroma bacaju neki kofer, ali da se ne vidi da li je to onaj koji je sin ostavio pre leta.


Niko ništa ne zna, niko ništa ne kaže. Ovo je sramota za jedan Aerodrom da su bacili kofer, da nije stavljen negde za izgubljene i nađene stvari. Razgovarala sam sa direktorom Aerodroma i on sem jednog velikog “izvini” ništa više nije mogao da mi kaže, što smatram da je nedovoljno - kaže ova žena.

Izvinjenje koje su dobili od direktora niškog Aerodroma, dodaje, neće vratiti stvari i kofer njenog sina, pa je Jelena Panajotović zbog ovog slučaja podnela prijavu MUP-u.


Rasplet slučaja sa nestalim koferom očekuje od nadležnih, ali se u međuvremenu obratila i agenciji SkyRefund, koja posreduje u ovakvim situacijama.


Sa Aerodroma Konstantin Veliki nema potvrde tvrdnji koje je iznela majka putnika, jer na pitanja novinara nema odgovora, ali se oni očekuju.


Autor: juznevesti.com/

135 views0 comments

Comments


bottom of page