top of page

Putnik se ukrcao na let Ryanaira i sleteo u pogrešnom gradu stotinama kilometara od odredišta

Updated: Jan 30, 2020

Sećate se putnika iz Češke koji su umesto na rivijeri u Nici, neočekivano sleteli u Niš, a sve zato jer je organizatore njihovog kraćeg odmora pred praznike u Francuskoj zbunila tada nova linija kompanije Ryanair, Bratislava - Niš. Kada im je zbog sličnih imena dva grada agencija rezervisala avionske karte za let u Srbiji?Foto: Ilustracija

Slična situacija dogodila se pre nekoliko dana jedanom italijanskom putniku kada je njegov let irske niskotarifne avio kompanije Ryanair sletio u Bari, u južnoj Italiji, umesto na svoju destinaciju skoro 700 km daleko na ostrvu Sardinija. (Pogledaj mapu)Prikaz udaljenesoti na mapi izmedju dva grada u Italiji. Foto: Fly Naissus/Google

Šta se zapravo dogodilo?


Pretpostavlja se da je putnik koji je imao avionsku kartu za Kaljari, glavni grad italijanskog ostrva, ušao u pogrešan avion nakon što je prošao kroz kapiju za ukrcavanje, jer na aerodromu u Pizi putnici prolaze preko piste kako bi došli do aviona.


S druge strane, putnik je kritikovao kabinsko osoblje što nije reagovalo tvrdeći da je njihova dužnost da ga zaustavi prilikom ukrcavanja u avion.


Iz kompanije Ryanair navode da "Istražuju ovaj incident i nadaju se da će operateri na aerodromu u Pizi razjasniti okolonosti pod kojima se ovo dogodio, te da se ovako nešto neće više ponoviti".


Na društvenim mrežama u medjuvremenu pojavio se snimak reakcije italijanskog putnika kada je shvatio da je sleteo na pogrešnom aerodromu, na kome se jasno vidi negodoavnje i vredjanje kabinskog osoblja kompanije.


283 views0 comments

Comments


bottom of page