top of page

Predstavljamo vam 12 aerodroma do kojih ćete od 16.jula moći da letite iz Niša

Dvanaest novih linija iz Niša i dvanaest novih aerodroma sa kojima ćete se susresti prilikom vašeg sledećeg putovanja. U ovom tekstu potrudićemo se da vas upoznamo sa aerodromima do kojih ćete od 16.jula moći direktno da letite iz Niša.
U ovom tekstu predstavljamo vam svih dvanaest aerodroma do kojih ćete od jula, odnosno avgusta moći da letite iz Niša. Iako su neki od ovih aerodrom srednje veličine, postoje i oni koji spadaju u najveće aerodrome u Evropi, poput aerodroma u Rimu, pa vam svaka dodatna informacija može olakšati putovanje.


Air Serbia leteće na 12 linija od javnog značaja iz Niša, a ova kompanija letove će obavljati avionom Airbus A319.Aerodrom Bolonja


Aerodrom Bolonja -Djuljelmo Markoni (ita: Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi) - IATA: BLQ, ICAO: LIPE je međunarodni aerodrom u gradu Bolonja u Italiji. Nalazi se na oko 6 km severozapadno od centra grada u regionu Emilija-Romanja u Italiji. Aerodrom je dobio ime po Djuljelmu Markoniju, italijanskom inženjeru elektrotehnike i dobitniku Nobelove nagrade, koji je rodom iz ovog grada. Sa 8,2 miliona putnika godišnje ovo sedmi najprometniji aerodrom u Italiji.


Aerodrom Bolonja

Sa ovog aerdoroma možete leteti na 97 destinacija sa 43 avio-kompanije u redovnom putničkom saobraćaju.

Ryanair je najveća aviokompanija u Bolonji, dok je Alitalia na drugom mestu. Najpopularnija ruta je do Mineha, a najduži let do Filadelfije u trajanju od 9 sati i 30 minuta.


Web sajt aerodroma u Bolonji:

www.bologna-airport.it✈ Niš - Bolonja, 2x nedeljno, svakog utotka i četvrtka (od 16.jula), www.airserbia.com

Turisticke organizacije Bolonje www.bolognawelcome.com
Aerodrom Budimpešta


Aerodrom Budimpešta -Franc List (madj: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) - IATA: BUD, ICAO: LHBP poznat i kao Ferihedj, je međunarodni aerodrom u glavnom gradu Madjarske, Budimpešti. Smešten na oko 16 km jugoistočno od centra grada. To je daleko najpormetnija vazdušna luka u Madjarskoj, kao i jedna od najprometnijih u Sredjnjoj Evropi. Aerodrom ima oko 15 miliona punitka godišnje.


Aerodrom Fridrihshafen

Sa ovog aerdoroma možete leteti na 136 destinacija sa 50 avio-kompanije u redovnom putničkom saobraćaju. Wizz Air je najveća aviokompanija u Budimpešti, a druga najveća aviokompanija je Rynair. Najpopularnija linija je Frankuft, a najduži let do Čikago koji let traje oko 10 sati i 45minuta.


Web sajt aerodroma u Budimpešti:

www.bud.hu/en

✈ Niš - Budimpešta, 2x nedeljno, četvrtkom i nedeljom (od 1.avgusta), www.airserbia.com

Turisticke organizacije Budimpešte www.budapestinfo.hu
Aerodrom Fridrihshafen

Aerodrom Fridrihshafen (nem: Flughafen Friedrichshafen) - IATA: FDH , ICAO: EDBY poznat i kao aerodrom Bondeese, je međunarodni aerodrom smešten na 3km od grada Fridrishafen u Nemačkoj, na obali Bodenskog jezera ili jezera Konstanc. To je treći po veličini aerodrom u nemačkoj pokrajini Baden-Vurtemberg nakon Štutgarta i aerdoroma Karlsruhe / Baden-Baden i ima oko 560.000 putnika godišnje. Zbog svoje blizine austrijskim Alpama, zimi ga često koriste i skijaški turisti. Kongresni centar Messe Friedrichshafen nalazi se severno od aerodromske piste, a centar je inače domaćin godišnje konferencije Evropske generalne avijacije AERO Friedrichshafen.Aerodrom Fridrihshafen

Sa ovog aerdoroma možete leteti na 22 destinacije sa 8 avio-kompanije u redovnom putničkom saobraćaju. Najveća aviokompanija koja opslužuje aerodrom je Lufthansa, a druga najveća avio kompanije je British Airways. Najpopularnija ruta sa ovog aerdoroma je Frankufrt, a najduži let sa je do aerodroma Tenerife u Španiji. Let traje oko 4 sati i 40 minuta.


Web sajt aerodrom Fridrihshafen

www.bodensee-airport.eu
✈ Niš - Fridrihshafen, 2x nedeljno, četvrtkom i nedeljom (od 4.avgusta), www.airserbia.com

Turisticke organizacije Fridrihshafen www.bodensee.eu
Aerodrom Geteborg


Aerodrom Geteborg-Landveter (šved. Goteborg-Landvetter fligplats ) IATA: FDH , ICAO: ESGG - je međunarodni aerodrom u švedskom gradu Goteborgu, smešten na oko 20km istočno od centra grada. To je druga po veličini vazdušna luka u Švedskoj, odmah posle aerodroma Stockholm Arlanda, a ima oko 6,6 miliona putnika godišnje. Aerodrom je ime dobio po obližnjem gradu Landverteru. Pored putničkog, aerodrom je veoma važan centar kargo saobraćaja u Švedskoj.Terminal na aerodromu u Geteborgu

Sa ovog aerdoroma možete leteti na 79 destinacija sa 36 avio-kompanije u redovnom putničkom saobraćaju. Najveća aviokompanija koja opslužuje aerodrom je SAS, a druga najveća avio kompanije je BRA. Najpopularnija ruta sa ovog aerdoroma je Arlanda, a najduži let sa do Dohe u Kataru, let traje oko 6 sati i 5 minuta.


Web sajt aerodrom Geteborg

www.swedavia.com/landvetter/

✈ Niš - Geteborg, 2x nedeljno, ponedeljnkom i sredom (od 17.jula), www.airserbia.com

Turisticke organizacije Geteborga www.goteborg.com
Aerodrom Frankfurt–Hahn


Aerodrom Frankfurt-Hahn (nem. Flughafen Frankfurt-Hahn ) - IATA: HHN , ICAO: EDFH je međunarodni aerodrom koja se nalazi 10 km od grada Kirčberga, u nemačkoj pokrajni Rajna-Palatinat. Uprkos svom imenu, aerodrom se nalazi na preko 120 km zapadno od Frankfurta i isto toliko od Luksemburga. Aerodrom ima oko 2,5 miliona putnika godišnje. Jedine dve avio kompanije koje imaju redovan saobraćaj sa ovog aerodroma pored Air Serbije, su niskotarifne avio kompanije Rynaiar i Wizz Air. Pored putničkog saobraćaja, ovaj aerodrom ima veliku važnost i kao kargo centar jer poseduje dvadesetčetvoročasovnu licencu.Aerodrom Frankfurt Hahn

Sa ovog aerdoroma možete leteti na 48 destinacija sa 3 avio-kompanije uključujući novu liniju do Niša, kompanije Air Serbia. Najveća aviokompanija koja opslužuje aerodrom je Ryanair, a druga najveća avio kompanije je Wizz Air. Najpopularnija ruta sa ovog aerdoroma je London Stansted, a najduži let do aerodroma Las Palmas koji traje oko 4 sati i 40 minuta.


Web sajt aerodroma Frankfurt Hahn

http://www.hahn-airport.de

✈ Niš - Frankfurt-Hahn, 2x nedeljno, sredom i petkom (od 17.jula), www.airserbia.com

Turisticke organizacije Frankfurta www.frankfurt-tourismus.de
Aerodrom Hanover


Aerodrom Hanover (nem. Flughafen Hannover-Langenhagen) IATA: HAJ , ICAO: EDDV - je međunarodni aerodrom smešten na oko 11 km od grada Hanovera, glavnog grada nemačke države Donja Saksonija. Aerodrom oplužuje istočni deo Rurske oblasti, a najeveći aerodrom u okruženju je aerodrom Dizeldofr na oko 70km, jugozapadno od njega. Aerodrom ima oko 6 miliona putnika godišnje.


Aerodorm Hanover

Sa ovog aerdoroma možete leteti na 88 destinacija sa 30 avio-kompanija. Najveća aviokompanija koja opslužuje aerodrom je Lufthansa, a druga najveća avio kompanije je Eurowings. Najpopularnija ruta je Minhen, a najduži let je do Sal Reja na Zelenortskim Ostrvima koji traje oko 6 sati i 50 minuta.


Web sajt aerodroma Hanover

hannover-airport.de


✈ Niš - Hanvoer, 2x nedeljno, utorkom i četvrtkom (od 16.jula), www.airserbia.com

Turisticke organizacije Hanovera www.hannover.de
Aerodrom Karlsrue/Baden-Bade


Aerodrom Karlsrue/Baden-Baden (nem. Flughafen Karlsruhe/Baden-Baden) IATA: FKB , ICAO: EDSB- je međunarodni aerodrom u nemačkoj pokrajni Baden-Virtemberg, koji primarno opslužuje grad Karsrue. Aerodrom je udaljen oko 40km južno od njega, ali je mnogo bliži poznatoj banji Baden-Baden, i nalazi se na oko 12km zapadno od nje i francuskom gradu Strazburu koji se nalazi 25km od aerodroma. Aerodrom Karsrue/Baden-Baden ima oko 1,1 miliona putnika godišnje.Aerodrom Karlsrue

Sa ovog aerdoroma možete leteti na 37 destinacija sa 6 avio-kompanija. Najveća aviokompanija koja opslužuje aerodrom je Ryanair, a druga najveća avio kompanije je Eurowings. Najpopularnija ruta je Berlin Tagel, a najduži let je do Tenerifa i traje oko 4 sati i 45 minuta.


Web sajt aerodroma Karlsrue/Baden-Baden

https://www.baden-airpark.de/


✈ Niš - Baden-Baden, 2x nedeljno, sredom i subotom (od 3.avgusta), www.airserbia.com

Turisticke organizacije Baden-Badena baden-baden.de
Aerodrom Rim