top of page

Povratak novca otkazanih letova kompanije Ryanair - nemoguća misija!

Iako je niskotarifna avio kompanija Ryanair obećala da će vratiti novac svim ostećenim putnicima čiju su letovi otkazani usled pandemije do kraja jula, kompanija Ryanair jošuvek nije ispunila dato obećanje - putnici ljuti


Ilustracija: flynaissus

Iako je niskotarifna avio kompanija Ryanair, čiji su letovi iz Niša za Milano i Bratislavu otkazani usled pandemije koronavirusa obećala da će vratiti novac svim putnicima do kraja jula, našem portalu javilo mnogo čitalaca čija refundacija jošuvek nije realizovana.


U razgovoru sa putnikom čiji je je let FR2988 iz Niša do Bratislave 7.septembra otkazan uverili smo se da je kompanija tek juče 31. jula poslala mail o otkazivanju ovog leta i mogućnosti putnika da isti besplatno promeni za drugi let ili refundira.


Kako kaže naš saogovornik Ivan D iz Niša, letovi koji su otkazani ne prikazuju se više u odeljku za letove, pa ih je jedino moguće pronaći manuelno unošenjem svih podataka o rezervaciji. Ovakva procedura jako je komplikovana, pa se čini da je kompanija učinila sve da što manji broj ljudi dodje do svoje refundacije.


Putnik ističe da je kompanija trebala da automatski vrati novac svim putnicima čiji su letovi otkazani, a ne da složenim procedurama izbegava ono što putnicima po zakonu pripada.

“Zaista ne razumem zašto ovaj proces nije automatski i kako je moguće da kompanija kao što je Ryanair ne može da održi obećanje i vrati novac, imajući u vidu da smo mi letove kupili još u februaru, a malo posle toga isti su otkazani. Povrh toga, konekcioni letovi koji smo imali iz Bratislave, takodje ovom kompanijom nisu otkazni, pa samim tim nemamo pravo na povraćaj novca” - navodi naš čitalac.


Foto: Ilustracija

Naš portal u medjuvremenu pokušao da stupi u kontakt sa ovom kompanijom, ali odgovor na pitanja u vezi kašnjenja povratka novca nismo dobili do objavljivanja ovog teksta.84 views0 comments

コメント


bottom of page