top of page

Povezivanje Niša i Salcburga šansa za razvoj aerodroma i regiona

Od 2. avgusta ove godine po prvi put biće uspostavljena redovna direktna avio linija između regionalnih aerodroma u Salcburgu i Nišu, što je velika šansa za razvoj ova dva aerdoroma ali i regiona izjavila je za Tanjug generalna direktorka salcburškog aerodroma "Volfgang Amadeus Mocart" Betina Ganghofer.Terminal Amadus 2, Foto: Aerodrom Salcburg

Direktorka salcburškog aerodroma, koja je pre par nedelja boravila u Srbiji u okviru delegacije od 20 počasnih konzula iz pokrajine Sacburg u Austriji, kaže da je povezivanje dva regiona, niškog i salcburškog, veoma važno kako za razvoj samih aerodroma tako i za regione u kojima se oni nalaze.Betina Ganghofer, dir. aerodroma Salcburg

"U Salcburgu i okolini postoji velika srpska zajednica kao i oni koji su zainteresovani za Srbiju i njen razvoj s obzirom na njeno približavanje Evropskoj uniji. Povezivanje je veoma zanimljiv projekat zbog kojeg smo veoma srećni", istakla je Betina Ganghofer.

Navela je da se na uvođenju direktne linije izmedju dva regionalna aerodroma radilo dugo, a da je plan da se letovi obavljaju dva puta nedeljno tokom cele godine."Na taj način možemo zadovoljiti potrebe putnika tokom i zimske i letnje turističke sezone, kako bi posetili prijatelje i familiju ili ostvarili poslovne kontakte. Veza između jednog i drugog regionalnog aerodroma je veoma važna za razvoj kako našeg aerodroma ali i za niški aerodrom", rekla je Betina Ganghofer.

Ganghofer: "U Salcburgu postoji velika srpska zajednica, kao i oni koji su zainteresovani za Srbiju"

Regionalni aerodrom u Salcburgu godišnje usluži 1,9 miliona putnika i drugi je po veličini međunarodni aerodrom u Austriji.


Aerodrom se prostire na 175 hektara i nazvan je po čuvenom austrijskom kompozitoru Volfgangu Amadeusu Mocartu. U zajedničkom je vlasništvu grada Salzburga (25 odsto) i pokrajine Salzburg (75 procenata).


Autor: Tanjug

50 views0 comments

Comments


bottom of page