top of page

Panedmija kao izgovor za odlaganje najavljenih investicija države u niški aerodrom?

I dok je većina aerodroma u regionu nastavila sa ulaganjima i razvojem za vreme pandemije i tako koristi trenutnu obustavu avio-saobracaja da poboljša infrastrukturu, preduzeće Aerodromi Srbije po čijem okrlju sada posluje niški aerodrom, kaže da će razmotriti da planirale investicija za ovu, odloži za narednu godinu.Foto: Aerodorm Niš


I tako iz godine u godinu već 35.godina dotrajala infrastruktura “Konstantina Velikog“ čeka neka bolja vrmena i neke bolje ljude. S drgue strane, uprkos pandemiji koronavirusa razvoj infrastrukture na nekoliko aerodroma širom regiona nesmetano se nastavlja. Trenutno su u toku radovi na izgradnji i proširenju aerodromskih terminala u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu, dok je u Skoplju u toku sanacije piste.


Aerodromi u regionu iskoristili trenutnu krizu u toku pandemije za obavljanje radova na održavanju i remontu poletno sletnih staza, kao sto je to primer u Skoplju.

U Nišu s druge strane to nije slučaj. Aerodrom je zatvoren za komercijalni avio-saobraćaj od 18.marta, a dugo očekivane investicije koje su poslednjih godina najavljivane na gotovo svakom pojavljivanju zvaničnika i poseta političara ovom aerodromu, najverovatnije će biti odložene po ko zna koji put, za neki naredni period.


Preduzeće Aerodromi Srbije će narednih dana razmotriti da li će morati da neke od većih investicija planiranih za ovu, odloži za narednu godinu -rekao je Mihajlovic agenciji Beta.

Zvaničnici niškog aeordoroma su početkom ove godine najvile predstavljanje projekta proširenja niškog aerodroma, za prvu polovinu godine, ali ćemo po svemu sudeći i predstavljanje ovog projekta morati da sačekamo.


Podsećanja radi, krajem 2018. godine Glas Amerike, preneo je da država nije ispunila obećanje dato Nišlijama - da će se ulagati u Aerodrom kada pređe u republičko upravljanje, a do kraja godine taj iznos je trebao da bude 180 miliona dinara. Takođe, niški poslanik Milan Lapčević upozoravao je da u budžetu Srbije za 2019 niškog aerodroma nije bilo - dok Zdravković tvrdi da tako nešto tek predstoji.Za sada bez informacija o ukidanju letova iz Niša


U izjavi za agenciju Beta, direktora preduzeća Aerodromi Srbije, izjavio je da aerdorom za sada ne očekuje ukidanje letova na aerodromu “Konstantina Veliki“, te da imaju najave da će se linije postepeno uvoditi u zavisnosti od procene epidemiloške situacije i od raspoloživosti flote avio prevoznika - rekao je Zdravković.

86 views0 comments

תגובות


bottom of page