Ovih sedam linija zameniće prethodne linije od javnog značaja iz Niša

Nakon što je Vlada Srbije usvojila odluku da od 1. januara 2022. godine pored letova za Han, Tivat i Ljubljanu uvede linije do Beograda, Istanbula, Atine i Kelna, automatski je poništena prethodna odluka o subvencionisanju 12 linija na kojima je do početka izbijanja pandemije letela kompanija Air Serbia


Foto: Aerodrom Niš

Novu odluku o linijama od javnog interesa Vlada Srbije usvojila je krajem oktobra, a pored dosadašnjih letova do nemačkog grada Hahn, i ranijih letova do Ljubljane i Tivta, dodate su linije do Atine, Istanbula, Kelna i Beograda. Pored letova iz Niša, dodati su i letovi sa aerodroma Morava u Kraljevu i ka Solunu, Tivatu i Istanbulu.


Odlukom o uvodnjenu novih linija, poništena je prethodna odluka kojom je Vlada Srbije subevencionisala 12 linija od javnog značaja iz Niša
Odluka Vlade o uspostavljanju novih letova iz Niša

U odluci Vlade Srbije navodi se - „Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju („Službeni glasnik RSˮ, br. 22/19 i 74/19)ˮ - koja se odnosi na 12 linija od javnog značaja koji su prethodno uvedeni iz Niša i trebali da traju sve do 30.juna 2023, a za koje je nacionalna avio kompanija na godišnjem nivou dobijala gotovo 5 miliona evra.

U pomenutoj odluci piše da je plan da avioni do Frankfurta, Kelna, Atine, Istanbula, Tivta i Ljubljane lete dva puta nedeljno, s tim što je naznačeno da će avioni do Tivta i Atine saobraćati tokom letnje sezone, dok se letovi do Nirnebrga, Rima, Hanovera, Salcburga, Budimpešte, Bolonje, Fridrishafena, Karslruea i Geteborga trajno ukidaju.


632 views0 comments