top of page

Oprez! Putna osiguranja ne pokrivaju troškove lečenja u inostranstvu od koronavirusa

Kako ističu u osiguravajućim kućama, ne postoji opcija da se u putno osiguranje uvrsti i osiguranje koje bi pokrilo lečenje od Covid-19


Foto: Ilustracija

Ukoliko jedva čekata otvaranje niškog aerodroma kako bi otputovali negde, nije na odmet napomenuti da treba biti veoma oprezan jer nijedna osiguravajuća kuća u okviru putnih osiguranja ne pokriva troškove lečenja od korona virusa, što vas može doviesti u veoma neugodnu situaciju, imajuci u vidu veoma skupo lečenje u inostrastvu.

"U uslovima za putna osiguranja jasno piše da osiguravajuća kuća nema nikakve obaveze prema osiguraniku u slučajevima koji su posledica zemljotresa ili druge prirodne katastrofe, elementarne nepogode i epidemija i pandemija. Dakle, ukoliko u toku leta i dalje bude na snazi pandemija, što je vrlo verovatno, jasno je da osiguranja za koronu neće biti.


To praktično znači da turista u slučaju da se zarazi, sam plaća bolničke troškove u inostranstvu, a oni se mere u hiljadama evra.

Kako ističu u osiguravajućim kućama, ne postoji opcija da se u putno osiguranje uvrsti i osiguranje koje bi pokrilo lečenje od kovida 19, prenosi „Kurir“.


„Ukoliko se utvrdi da je klijent oboleo od korona virusa, dalji zdravstveni tretman se vrši u skladu sa zdravstvenim protokolom zemlje u kojoj osiguranik boravi, a obaveze osiguranja po tom pokriću prestaju“, kažu u osiguravajućim kućama.


U Udruženju osiguravača Srbije potvrdili su nam da polisa putnog osiguranja ne pokriva lečenje od korone samo zato što je u pitanju pandemija.

„I sve osiguravajuće kuće širom sveta tako rade. Da li će se nešto promeniti tokom leta, pratićemo i videti. Za sada je još rano da o tome govorimo“, ističu u udruženju.


Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (JUTA) poslala je preporuku svim agencijama-članicama da se putovanja otkažu do 31. maja, a pitanje je da li će moći da se realizuju i ona do 15. juna.


85 views0 comments
bottom of page