top of page

Od 1.avgusta iz Niša letovi za Ljubljanu, Budimpeštu i Friedrichafen

Avio-kompanija Air Serbia u oviru 12 novih linija od javnog značaja sa aerodoroma ”Konstantin Veliki”, 1. avgusta uvešće letove za Ljubljanu, Budimpeštu i Fridrichafen, dok je za sutradan planirano poletanje prvih aviona za Salcburg i Rim, odnosno Baden-Baden koji je planiran za 3.avgust.


Foto: Aerodrom Niš


Ovo je prvi put da će Niš biti direktno povezan sa Budimpeštom, odnosno Fridrichafenom, Salcburgom, Rimom i Baden-Badenom. Podsetimo, niški aerodroma već je bio povezan sa glavnim gradom Slovenije, kada je za Ljubljanu leteo nekadašnji Jat i Inex-Adria i to u periodu od 1987- 1991. što znači da će dva grada biti povezani po prvi put posle skoro 30 godina.


Nacionalne avio-kompanija Air Serbia će navedene letove obavljati tokom cele godine I dva puta nedeljno , a letovi su subvencionisani od strane Vlade Srbije. U nastavku teksta pročitajte više o novim destinacijama iz Niša.

Ljubljana


Emona, Laibach ili Lubiana, sve su to nazivi za glavni grad Slovenije, Ljubljanu. Smeštena na reci Ljubljanici, ovaj grad je prava mala moderna metropola i veoma populanrna turistička destinacija.

Grad ima oko 292.000 stanovnika i prostire se na oko 160 kvadratnih kilometara. Bogata istorija grada, prelepa arhitektura, zelena okolina i ljubazni domaćini svake godine oduševljava sve više posetioca.

Budimpešta


Budimpešta je verovatno jedan od kulturuloški najvažnijih gradova u ovom delu Evrope i sedište brojnih UNESCO spomenika. Grad leži na prelepom Dunavu, a zvanično je nastao 1873. godine, spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava sa Peštom na levoj (istočnoj) obali. Budimpešta je danas prestonica i najveći grad Madjarske i predstavlja glavni ekonomski, politički, kulturni, saobraćajni, industrijski i trgovački centar zemlje.
Fridrihshafen


Grad Fridrihshafen nalazi se u nemačkoj saveznoj državi Baden-Virtemberg. Jedno je od 23 opštinska središta okruga Bodense. Grad leži na na severnoj obali Bodenskog jezera. Ovaj industrijski grad nalazi se na severnoj obali jezera Konstanc (Bodensko jezero) u južnoj Nemačkoj, blizu granica Švajcarske i Austrije. To je glavni grad okruga Kreistadt, okruga Bodensee u saveznoj pokrajini Baden-Virtemberg. Grad ima oko 58.000 stanovnika

79 views0 comments

Comentários


bottom of page