top of page

Od 1.avgusta Austrija ukida zabranu vazdušnog saobraćaja za letove iz Srbije?

Austrijskih vazduhoplovne vlasti odlučile su da suspenduju zabranu letova iz Srbije, koja je uvdena 16.jula usred pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji


Aerodrom Beč-Švehat

Vlasti Austrije pripremaju novu uredbu, kojom će počev od 1.avgusta biti suspendovana zabrana letova iz SARS-COV-2 rizičnih područja za komercijalne letove, pa će time letovi iz Srbija ka Austriji ponovo biti uspostavljeni.


Aerodromi Srbije obavestili su javnost pre dve nedelje da se letovi u periodu od 16. – 31.jula 2020.godine iz Niša i Kraljeva ka Austirji privremeno obustavljaju.

Uredba bi trebalo da bude objavljena u toku dana u Službenom listu Austrije, a ona će omogućiti ponovno uspostavljanje avio saobraćaja izmedju dve zemlje, koji je privremeno suspendovan 16.jula zbog složene epidemiološke situacije u našoj zemlji.


Ova uredba medjutim ne znači da će građani Srbije moći nesmetano da putuju u ovu zemlju i da na snazi idalje ostaje zabrana ulaska za naše državljane, osim za one koji imaju prebivalište u Austriji ili nekli drugi osnov po kojem bi im bio dozvoljen ulazak u ovu zemlju.


Srbija trenutno ima zabranu letova samo sa tri evropske države, Italijom, Rumunijom i Austrijom.


138 views0 comments

Comments


bottom of page