Od 1.avgusta Austrija ukida zabranu vazdušnog saobraćaja za letove iz Srbije?

Austrijskih vazduhoplovne vlasti odlučile su da suspenduju zabranu letova iz Srbije, koja je uvdena 16.jula usred pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji


Aerodrom Beč-Švehat

Vlasti Austrije pripremaju novu uredbu, kojom će počev od 1.avgusta biti suspendovana zabrana letova iz SARS-COV-2 rizičnih područja za komercijalne letove, pa će time letovi iz Srbija ka Austriji ponovo biti uspostavljeni.


Aerodromi Srbije obavestili su javnost pre dve nedelje da se letovi u periodu od 16. – 31.jula 2020.godine iz Niša i Kraljeva ka Austirji privremeno obustavljaju.

Uredba bi trebalo da bude objavljena u toku dana u Službenom listu Austrije, a ona će omogućiti ponovno uspostavljanje avio saobraćaja izmedju dve zemlje, koji je privremeno suspendovan 16.jula zbog složene epidemiološke situacije u našoj zemlji.


Ova uredba medjutim ne znači da će građani Srbije moći nesmetano da putuju u ovu zemlju i da na snazi idalje ostaje zabrana ulaska za naše državljane, osim za one koji imaju prebivalište u Austriji ili nekli drugi osnov po kojem bi im bio dozvoljen ulazak u ovu zemlju.


Srbija trenutno ima zabranu letova samo sa tri evropske države, Italijom, Rumunijom i Austrijom.


137 views0 comments