top of page

Nova obećanja: Aerodrom Niš dobija prilazna svetla, novi terminal i kontrolni toranj

Prema rečima direktora preduzeća Aerodromi Srbije Mihajla Zdravkovića, aerodrom "Konstantin Veliki" očekuje nove investicije - do kraja godine trebalo da se traži izvodjač radova koji bi ugradio svetla za pistu. Nije se odustalo ni od nove terminalne zgrade, ali ni tornja.


Jedan od prethodnih rešenja dogradnje postojećeg terminala niškog aerdoroma

Iako je u prethodnim izjavama čelnika niškog aerodroma izgradnja tornja trebala da počne krajem jula, Zdravković ovog puta nije želeo da govori o rokovima, ali je zaključio da bi aerodrom "Konstantin Veliki" trebalo da dobije novu terminalnu zgradu, jer je evidentno da ona koja trenutno postoji nije dovoljno velika da prihvati sve putnike, naročito zbog toga što ima više letova i očekuje se veći promet ljudi.


Zdravković nije bio precizan u objašnjenju hoće li se stara zgrada terminala biti proširena ili će Niš konačino dobiti potpuno nov terminal kakav mu dolikuje - što je manje verovatno

Direktro preduzeža Aerodromi Srbije, Mihajlo Zdravković

U ovom trenutnku u toku je izrada saobraćajne studije o toku kretanja putnika za novu terminalnu zgradu, po završetku te studije nastavićemo sa izradom idejnog projekta nove terminalne zgrade koja će omogućiti dalji razvoj aerodroma - rekao je Zdravković.

Prema njegovim rečima takodje je jako bitno da aerodrom dobije i prilazna svetla kako bi avioni lakše sletali kada se slabije vidi, a javna nabavku za izvođača ovih radova održaće se do kraja godine.Tek predstoji dalji razvoj i ulaganje u niški Aerodrom - rekao je Zdravković

Podsećanja radi, krajem 2018. godine Glas Amerike, preneo je da država nije ispunila obećanje dato Nišlijama - da će se ulagati u Aerodrom kada pređe u republičko upravljanje, a do kraja godine taj iznos je trebao da bude 180 miliona dinara. Takođe, niški poslanik Milan Lapčević upozoravao je da u budžetu Srbije za 2019 niškog aerodroma nije bilo - dok Zdravković tvrdi da tako nešto tek predstoji.


344 views0 comments

Comments


bottom of page