top of page

NOVA GODINA, STARA OBEĆANJA: Zorana Mihajlović obećava nova ulaganja u niški aerodromu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je nova ulaganja u niški aerodrom


Foto: Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

"Na niškom aerodromu će ove godine početi radovi na tornju, kao što se radi novi toranj na beogradskom aerodromu, a završava se i dokumentacija za novu pistu na aerodromu 'Morava' kod Kraljeva", izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.


Medjutim, ovo je četvrta godina za redom od kada je ministarka prvi put najavila iste radove, a koje po svemu sudeći prenosi iz godine u godinu.

Podsetimo, ministarka Zorana Mihajlović izjavila je pre dve godine pre preuzimanja niškog aerodroma od strane države, da bez novih ulaganja "Konstantin Veliki" ne može da se razvija i da prati druge vazdušne luke u regionu, i čini se da je bila upravu, jer ni posle dve godine od kada ga je država preuzela, niški aerodrom daleko zaostaje u razvoju u poredjenju sa aerodromima u regionu.

Za razliciku od Mihajla Zdravkovića direktora "Aerodroma Srbije", ministarka nije pomenula najavljeno proširenje terminalne zgrade, iako su i ovi radovi obećani jos pre nekoliko godina.


Kako prenose mediji, očekuje se da će plan proširenja terminala biti prezentovan odmah nakon roka za dostavljanje ponuda na tenderu za proširenje arodroma koji će trajati do 30. januara.

Pobednik na tenderu treba da projektuje novih 5.000m2 zgrade aerodroma za odlazeće putnike, VIP salon za putnike, te da kapacit zgrade proširi tako da ima mogućnost da opsluži 604 putnika u dolasku i u odlasku.


73 views0 comments

Comments


bottom of page