top of page

NKD: Obmane direktora JP Aerodrom Niš - subvencije grada za 2018. nisu ni planirane

Nakon teksta NKD o poslovnim gubicima niškog aerodroma od prošle nedelje i objavljivanja Rešenja Vlade Republike Srbije o pokrivanju gubitka ovog Javnog preduzeća za 2018. godinu, direktor JP Aerodrom Niš Dušan Knežević obratio se medijima sa ponovljenim navodima da su ovakve izjave „netačne i zlonamerne“, ističe se u saopštenju Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD).Foto: Arhiva

U istoj izjavi je, kako navode, ipak potvrdio da su navodi NKD tačni i da je Aerodrom zaista zabeležio gubitak od 13 miliona dinara u 2018. godini.

U saopštenju NKD navodi se da najviše zabrinjava nastavak iznošenja laži od strane direktora.

Naime, iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju kažu da u tom istom obraćanju Knežević tvrdi da je prethodno rukovodstvo ostavilo dug od 17 miliona dinara pokušavajući da dovede javnost u zabludu kako je novo rukovodstvo „dobro poslovalo“.


„NKD ponovo objavljuje zvanična dokumenta koje Aerodrom Niš skriva od javnosti, a do kojih smo došli zakonskim putem. Reč je o drugom kvartalnom izveštaju koji Aerodrom Niš nije objavio i skriva ga od očiju javnosti, kao i izveštaj o trećem kvartalu koji sadrži podatke iz drugog.


Podsećamo javnost da je centralna vlast preuzela niški aerodrom upravo nakon drugog kvartala 2018. godine“, navodi se u saopštenju

Oni kažu da se u izveštaju iz drugog kvartala jasno vidi da je prilikom primopredaje niški Aerodrom imao dobitak u iznosu 373.000 dinara.


„Pravdanje gubitaka nedostatkom subvencija je takođe zloupotreba činjenica jer je po planu rada Aerodroma Niš, planu usvojenom dok je JP Aerodrom Niš bio gradsko preduzeće, već bilo predviđeno da se prekinu subvencije grada ka Aerodromu u 2018. godini. Aerodrom je u takvim uslovima poslovao sa pozitivnim finansijskim rezultatima sve dok ga nije preuzeo upravo direktor Knežević, imenovan od strane Ministarstva saobraćaja“, navode u saopštenju.


Foto: Aerodrom Niš

Oni ističu da je pokušaj prikazivanja razvoja aerodroma samo mali segment propagande kojom vladajuća stranka stvara privid razvoja u čitavoj zemlji i da zvanični podaci ukazuju na potpuno suprotne trendove u društvu. Ova propaganda, kako oni kažu, onemogućava društvu da objektivno sagleda svoju realnost i preduzme mere zaštite javnog interesa.


„Iz tog razloga, a u interesu javnosti, i ubuduće ćemo ukazivati na statističke podatke koje uvek potkrepljujemo zvaničnim dokumentima, neretko skrivanim od strane političkog rukovodstva Grada, Ministarstva saobraćaja i direktora JP Aerodrom Niš“, nagalašavaju iz NKD.

Kako navode, oni su uputili zahtev JP Aerodromu Niš kako bi dobili zvaničan dokument koji predstavlja i obrazlaže navodni gubitak koji je postojao prilikom preuzimanja aerodroma, a o kojem govori direktor Knežević.


„JP Aerodrom Niš je po zakonu dužan da nam takav dokument, ukoliko postoji, dostavi u celosti“, ističu u saopštenju.

80 views0 comments

Comments


bottom of page